Cine este generalul-asasin care conduce forțele cecene din Mariupol

Cine este generalul-asasin care conduce forțele cecene din Mariupol

Locuitori ai orașului asediat Mariupol ironizează un film făcut public în ultimele 24 de ore de liderul cecen Ramzan Kadîrov. Ucrainenii spun că forțele kadîrovite au atârnat un steag, probabil al 20-lea la rând, pe o clădire care se dorește a fi un sediu de administrație locală.

Pe de altă parte, în centrul imaginilor respective se detașează figura lui Ruslan Geremeev, un general cecen lider al batalionul „Pivnich”, din cadrul Gărzii Naționale cecene, care se prezintă drept coordonatorul forțelor kadîrovite care atacă orașul Mariupol.

Geremeev a fost numit de mai multe surse drept organizatorul complotului căruia i-a cazut victimă în 2015 politicianul rus Boris Nemțov, considerat singurul opozant al lui Putin suficient de puternic încât să-l detroneze din fruntea statului rus.

Avocatul lui Nemțov, Vadim Prokhorov, l-a numit pe Geremeev drept organizator al asasinatului din centrul Moscovei, prin intermediul șoferului personal - Ruslan Mukhudinov. Deși avocatul a solicitat instanței ca cei doi să apară ca martori în procesul în care cinci ceceni au fost judecați pentru asasinarea lui Nemțov, judecătorii ruși n-au dat curs cererii.

Geremeev kadirov

Kadîrov și Geremeev, într-o fotografie mai veche


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...