Cine este Sebastian Suciu, viitorul deputat AUR de Sibiu: de profesie medic, are 33 de ani, deține 3 apartamente, 4 mașini, un teren agricol și a declarat venituri doar de la APIA

Cine este Sebastian Suciu, viitorul deputat AUR de Sibiu: de profesie medic, are 33 de ani, deține 3 apartamente, 4 mașini, un teren agricol și a declarat venituri doar de la APIA

Sebastian-Ilie Suciu este președintele Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Sibiu, cel care a candidat pe prima poziție la Camera Deputaților, pe listele din județ, și va fi, cel mai probabil, deputat în Parlamentul României. ”Da, e un rezultat la care ne-am așteptat”, spune Suciu atunci când e întrebat dacă rezultatul votului de duminică a fost o surpriză pentru el, scrie Turnul Sfatului.

Sebastian Suciu are 33 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină a Universității Lucian Blaga din Sibiu. ”Noi nu facem politică, noi suntem patrioții acestei țări și vrem fapte, nu vorbe. Vrem dreptate pentru toți, nu doar pentru cei aleși, bogați sau miruiți”, anunță politicianul.

Spune că a intrat în politică pentru că-și iubește țara. ”În primul rând, sentimentul profund care mă cuprinde față de această țară, însă actuala realitate politică face ca acest sentiment sa scindeze în două stări contradictorii, îmi iubesc țara și totodată nu suport situația în care se află, în care a fost adusă”. Susține că vrea să ajungă deputat pentru sprijinirea persoanelor defavorizate și pentru conservarea tradițiilor. ”Dintotdeauna am fost patriot al acestei țări și m-am implicat în viața ei socială. Am început prin a înființa un ONG, Zile-Însorite, (n.r. de fapt se numește Sunny Day) al cărui președinte sunt până în prezent (n.r. în declarația de interese susține că este vicepreședinte). Acest ONG are două direcții principale de activitate: Sprijinirea persoanelor defavorizate din zonele rurale și integrare socială și întreținerea și conservarea tradițiilor care constituie caracterul nostru etnic”, spune viitorul deputat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Conform declarației de avere pe care a depus-o odată cu candidatura sa la Camera Deputaților, Sebastian Suciu nu are niciun venit în afara subvențiilor de la APIA, în ciuda faptului că se prezintă drept angajat al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Are un teren agricol de 1300 de mp, achiziționat în anul 2010, deține trei imobile, un apartament de 180 mp în Sibiu, cumpărat în 2014, și două apartamente în Cluj, de 49, respectiv 56 de metri pătrați, achiziționate în 2013. Deține patru autoturisme: Skoda fabricat în 2007, Toyota din 2003, Nissan din 2014 și un Land Rover din 1998. În bancă are un cont de 60 de mii de euro, dar și un împrumut în valoare de 33 de mii de euro acordat unei persoane fizice.

Declară că nu are venituri din salarii, activități independente, chirii sau pensii ci doar 48.000 de lei, venit încasat de la APIA din activități agricole.

Conform declarației de interese, Suciu este vicepreședintele ONG-ului Sunny Day și este membru în Colegiul Medicilor Stomatologi Sibiu. Ambele declarații sunt completate în 21 octombrie 2020.

La Sibiu, AUR s-a clasat pe locul patru în alegerile de duminică, după PNL, USRPLUS și PSD, cu peste 9,5% din voturi.

Citește integral pe  Turnul Sfatului


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…