Ciolacu îi cere lui Piedone să renunțe la candidatura pentru Primăria Capitalei. Condiția edilului de la Sectorul 5

Ciolacu îi cere lui Piedone să renunțe la candidatura pentru Primăria Capitalei. Condiția edilului de la Sectorul 5

Premierul Marcel Ciolacu a lansat un apel la edilul din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, „să renunțe la orgolii”, afirmând că fostul primar general Gabriela Firea este cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei.

Șeful PSD a afirmat că Gabriela Firea este cea mai bună variantă pentru PMB FOTO Mediafax

„Fac un apel la un prieten de-al meu, la un prieten de-al fratelui meu, cunoștință de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viață trebuie să ne așezăm la masă, să nu avem orgolii și să reușim să construim ce este cel mai bine pentru București. Experiența, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă Gabriela Firea atunci când a fost primar al Capitalei confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul unui eveniment de partid.

Sunt ferm convins că Piedone va primi mesajul meu și împreună vom depăși orgoliile și vom trece la un mod în care trebuie să construim, trebuie să vedem cum scrie la Federația de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureșteni și pentru România”, a mai completat premierul.

Piedone refuză să își retragă candidatura

„Dacă era candidată Gabriela Firea și nu era candidatul „deocamdată” și nu era candidatul care a vrut efectiv să se scape de el, eu nu intram în cursa electorală dacă Gabriela Firea era candidata PSD. Punct”, a mai afirmat Piedone, la rândul său, într-o conferință de presă.

Piedone a respins ideea retragerii candidaturii sale la Primăria Capitalei. „Mă retrag cu o condiție, să aducă tezaurul României de la ruși”, a mai spus ironic Cătălin Piedone.

Firea, candidatul PSD

Premierul Marcel Ciolacu a susținut în urma anunțării candidaturii Gabrielei Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, că în opinia sa „era inadmisibil” ca cele două partide ale Coaliției să „să arbitreze”, afirmând că partidul pe care îl conduce „are jucători pe teren”.

„Am explicat de ce am luat decizia de a merge separat la Primăria Capitalei. Cele două partide cu un candidat cum este persoana Gabrielei Firea nu puteau să fie arbitru. Noi nu suntem un partid arbitru. Suntem un partid care are jucători pe teren. Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă primăria Capitalei, domnul Nicușor Dan sau domnul Piedone”, a susținut Ciolacu.

Coaliţia PSD - PNL a decis după 14 ore de discuții să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun a venit în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla. Medicul, deși era manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ar fi acordat consultaţii la o clinică privată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro