Ciolacu, întâlnire cu Mitsotakis: România și Grecia trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la Schengen

Ciolacu, întâlnire cu Mitsotakis: România și Grecia trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi dimineață, o întrevedere cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, la Palatul Victoria. În cadrul întâlnirii cu omologul elen, șeful executivului român a subliniat că cele două state ar trebui conectate „inclusiv prin aderarea la spațiul Schengen”.

Premierul Marcel Ciolacu cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotaki Foto: Facebook

România și Grecia au o legătură specială și pot juca împreună un rol cheie la nivel regional. Am fost bucuros să îl reîntâlnesc pe premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, la București și să discutăm despre proiectele comune în domeniul energiei, transporturilor sau digitalului”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a afirmat că cele două state ar trebui conectate „inclusiv prin aderarea la spațiul Schengen”.

„România și Grecia trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la spațiul Schengen, pentru a folosi pe deplin potențialul regiunii noastre”, a mai spus premierul.

Premierul grec se află la Bucureşti pentru a participa la Congresul Partidului Popular European (PPE). Miercuri, Kyriakos Mitsotakis a fost primit la Palatul Cotroceni, și de preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri seară, printr-o postare publicată pe Facebook că România a obținut victoria mult-așteptată, după ce PPE a adoptat în unanimitate manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă nu a mai votat împotrivă.

Grecia și-a afirmat în nenumărate rânduri poziția în favoarea admiterii ţării noastre în Spaţiul Schengen şi în OCDE. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?