Ciolacu: Nu se rupe nicio coaliţie, nicio alianţă. Suntem mai puternici decât niciodată

Ciolacu: Nu se rupe nicio coaliţie, nicio alianţă. Suntem mai puternici decât niciodată

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut la România TV că nu se pune problema ruperii coaliţiei, în ciuda deciziei privind desemnarea unor candidați separați pentru Primăria Capitalei.  

Șeful PSD susține că alianța este mai puternică ca niciodata FOTO Arhivă

„Nu se rupe, dom-le, nicio coaliţie, nicio alianţă. Categoric! De ce? Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta! De ce, că am mers separat? Ce voiaţi, să rămân arbitru, să îmi iau popcorn, să stau la televizor să spun: dom-le, m-am gândit eu că e mai bun Piedone, să văd cine... io-s preşedintele PSD-ului, dom-le!”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV. 

Liderul PSD s-a arătat convins că, după alegerile din 9 iunie, partidul său va avea majoritatea conducerilor consiliilo Județene și primăriilor.

„Gabriela Firea va câştiga, din punctul meu de vedere, şi cu Piedone, şi fără Piedone. (...) E perseverentă, va veni cu proiecte, va fi susţinută de primarii în funcţie. Gabriela Firea întruneşte 90% din voturile Partidului Social Democrat. (În Bucureşti, PSD - n.r.) avea înainte de a intra în campanie 34%”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a explicat că PSD şi PNL au optat iniţial pentru un candidat independent îpentru Primăria Capitalei din necesitatea unui „liant între electoratul de stânga şi cel de dreapta”.

Coaliţia PSD - PNL a decis după 14 ore de discuții să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide. 

Retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din postura de candidat comun a venit în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla. Medicul, deși era manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, ar fi acordat consultaţii la o clinică privată. 

Ca urmare a deciziei, Marcel Ciolacu a prezentat-o pe Gabriela Firea pe Facebook drept noul candidat al PSD la Primăria Capitalei, în timp ce Nicolae Ciucă a afirmat că șansele lui Sebastian Burduja, susținut acum de PNL la funcția de edil al Bucureștiului, sunt date de profilul acestuia: ministru, tânăr si educat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”