Cioloș: 55.000 de controale în domeniul silvic în perioada august-octombrie, soldate cu 1.000 de dosare penale

Cioloș: 55.000 de controale în domeniul silvic în perioada august-octombrie, soldate cu 1.000 de dosare penale

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că, în perioada august - octombrie, au fost desfășurate circa 55.000 de controale în domeniul silvic, care s-au soldat cu aproape 1.000 de dosare penale.

"În vară, am spus că intenționăm să luăm niște măsuri pentru a ține sub control tăierile ilegale de masă lemnoasă, după ce primisem mai multe semnale de îngrijorare privind acest proces. Am cerut miniștrilor de resort un set de măsuri care să reducă aceste activități ilegale din domeniul silvic. (...) Am cerut MAI, împreună cu Ministerul Mediului și cu ANAF, să declanșeze un proces de controale complex și coordonat pe toată filiera industriei lemnului — de la tăieri și până la comercializare, să controlăm legalitatea exploatării și circulației masei lemnoase. (...) Au fost desfășurate circa 55.000 de controale care s-au terminat cu aproape 1.000 de dosare penale. Au fost descoperite peste 2.500 de infracțiuni, foarte multe pe Codul silvic, și s-au dat circa 60.000 de amenzi. De asemenea, s-au confiscat circa 50.000 de metri cubi de material lemnos", a informat Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a solicitat continuarea acestui mod de lucru în perioada următoare, ținând cont de faptul că, în opinia sa, coordonarea între MAI și Garda Forestieră "pare să dea rezultate".

Pe de altă parte, Cioloș a cerut Ministerului Mediului să vină cât mai rapid cu clarificări, inclusiv legislative, pentru a se putea asigura punerea la dispoziția populației a unor cantități suficiente de lemn de foc.

"Dacă în trecut o parte din lemnul de foc care se asigura se pare că provenea și din surse ilegale, acum, și datorită acestor controale, a scăzut disponibilitatea de pe piață a lemnului de foc și atunci aș vrea să luăm măsurile legale necesare pentru a crește această disponibilitate", a adăugat premierul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!