Cioloș anunță o MEGA-ORDONANȚĂ ANTIBIROCRAȚIE! Amănunte SPECTACULOASE!

Cioloș anunță o MEGA-ORDONANȚĂ ANTIBIROCRAȚIE! Amănunte SPECTACULOASE!

Premierul Dacian Ciolos a anuntat luni, la Radio Romania Actualitati, ca in sedinta de Guvern de marti va fi discutat un proiect de Ordonanta de Urgenta care cuprinde un pachet de masuri privind debirocratizarea. Ciolos a dat cateva exemple de masuri. "In primul rand, cazierul judiciar se va solicita doar intre institutii", a spus Ciolos.

"Deci circa 2,5 milioane de drumuri la Politie pentru a ridica un cazier judiciar vor fi eliminate, pentru ca institutiile care vor avea nevoie de cazier judiciar vor putea sa solicite direct la Politie, fara sa ceara cetateanului sa treaca de la un ghiseu la altul si sa ia o hartie sa o duca la alt ghiseu", a explicat Ciolos.

De asemenea, copiile dupa buletin, care trebuiau depuse la diferite dosare, vor putea fi trimise prin e-mail, scanate. "Copiile dupa buletin care trebuiau depuse la diferite dosare vor putea fi solicitate si trimise electronic, prin e-mail, prin scanare, fara sa mai fie nevoie de acele documente si hartii deplasate la o institutie sau alta", a precizat premierul.

O alta masura este eliminarea copiilor legalizate. Ciolos a afirmat ca institutiile care cer astfel de copii, vor putea legaliza documentele pe loc. "Se vor elimina copiile legalizate pentru furnizarea serviciilor publice, institutiile care vor cere astfel de copii dupa anumite documente vor putea sa le legalizeze conform cu originalul pe loc", a mai afirmat Ciolos.

Pentru ridicarea buletinului si pasaportului se va plati o singura taxa, iar adeverintele de venit vor fi eliminate. "La ridicarea buletinului si a pasaportului, cetatenii vor plati o singura taxa si intr-un singur loc, nu vor mai trebui sa plateasca diferite taxe la diferite institutii. Si celebrele adeverinte de venit pentru inscrierea la somaj vor fi eliminate", a spus Ciolos.

Potrivit premierului, vor beneficia de debirocratizare si investitorii. "Si pentru investitori sunt doua formulare de la ANAF care au fost simplificate", a spus Ciolos. Acesta a mai spus ca la ANAF, taxele si impozitele vor putea fi platite si cu cardul, nu doar cash sau prin trannsfer bancar.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...