Cioloș, despre posibilitatea unor întrevederi aranjate Dragnea-lideri SUA: Nu ne vindem țara, doar cumpărăm întâlniri

Cioloș, despre posibilitatea unor întrevederi aranjate Dragnea-lideri SUA: Nu ne vindem țara, doar cumpărăm întâlniri

Fostul premier Dacian Cioloș a comentat, vineri, informațiile referitoare la faptul că PSD ar fi plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby din Statele Unite pentru a aranja întâlniri între liderul partidului, Liviu Dragnea, vicepreședintele american Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, apreciind că dacă se confirmă, astfel de cazuri se înscriu în categoria "Nu ne vindem țara la străini". Doar cumpărăm întâlniri cu ei".

 "În caz că e adevărat, s-ar înscrie la categoria 'Nu ne vindem țara la străini. Doar cumpărăm întâlniri cu ei!' O spun cu amuzament, pentru că anul trecut când aveam întâlniri 'gratis' cu șefi de guvern pentru a încerca să prezint România într-o lumină pozitivă cu argumente, unii oameni chiar credeau astfel de povești cu 'vândutul' țării spuse de cei care acum se pare că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a fi primiți", a scris Cioloș într-o postare pe Facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul nu a plătit niciun leu vreunei firme americane care să-i faciliteze întâlniri în SUA cu oficiali americani.

Întrebat dacă PSD a plătit 100.000 de dolari unei firme din SUA pentru ca el să aibă întâlniri cu oficiali americani, Dragnea a spus că a verificat iar partidul nu are niciun contract "de genul ăsta".

"Am citit și eu informația dimineață și am sunat la partid, foarte mirat, mă gândeam că poate cineva de la partid a avut nu știu ce idee. PSD nu are niciun contract cu nicio firmă de genul ăsta și cu atât mai puțin a plătit vreun leu. (...) Totuși, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu? PSD nu are niciun contact cu nicio firmă de genul ăsta și nu a plătit niciun leu niciunei firme", a afirmat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Gheorghe Dimitrescu, consilier al lui Florin Iordache, Dragnea a spus că nu.

"Eu am verificat la partid, nu există", a menționat el.

Chestionat dacă intenționează să facă o vizită în SUA în perioada următoare, liderul PSD a răspuns: "Nu intenționez, dar dacă o să primesc o invitație și o să fiu lăsat să plec, o să o onorez cu plăcere".

El a adăugat că Florin Iordache nu i-a spus niciodată că îi pregătește o vizită în SUA.

Un site specializat în monitorizarea activității Congresului SUA și a activităților de lobby — Legistorm — a publicat joi un articol în care relatează că Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lider de partid, încearcă să aranjeze întâlniri cu vicepreședintele american Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan.

Sursa citată notează că Dragnea a fost condamnat anul trecut la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudare a unui referendum vizând demiterea președintelui României. Potrivit unor recente notificări făcute Ministerului Justiției din SUA citate de ziarista Keturah Hetrick, care semnează articolul, PSD plătește 100.000 de dolari pentru a-l prezenta pe acesta "cât mai repede posibil" lui Pence și Ryan și pentru a-i aranja "întâlniri în plan politic, media și academic".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…