Cioloș, despre situația de la Poșta Română: Dacă va fi nevoie, o să se implice și Guvernul

Cioloș, despre situația de la Poșta Română: Dacă va fi nevoie, o să se implice și Guvernul

Premierul Dacian Cioloș a le-a spus, luni, angajaților Poștei Române care l-au așteptat la ieșirea de la USAMV Cluj-Napoca pentru a-și exprima nemulțumirile legate de refuzul conducerii companiei de a majora salariile factorilor poștali, că, dacă va fi nevoie, Guvernul de va implica în rezolvarea situației.

Dacian Cioloș a subliniat faptul că, în funcție de rezultatul discuțiilor de luni, dintre sindicaliștii din Poșta Română și conducerea companiei, Guvernul s-ar putea implica în rezolvarea situației.

"Vedem care e rezultatul discuțiilor astăzi, pe subiectul ăsta și, dacă va fi nevoie, o să se implice și Guvernul în treaba asta. Există un Consiliu de Administrație, un management acolo, care are un contract cu statul, și ei trebuie să-și asume anumite obligații. De asta nu vă pot acum eu un răspuns care va fi soluția", a precizat prim-ministrul.

Cioloș a adăugat că va avea discuții cu ministrul Comunicațiilor pe acest subiect.

Unul dintre protestatari i-a spus premierului că în acest fel au încercat "să atragă atenția asupra acestei companii, că nu se mai poate continua așa", solicitându-i "să demită de urgență conducerea acesteia și Consiliul de Administrație, să se dezamorseze această situație conflictuală care este în Poșta Română".

"Ăsta e mesajul salariaților, nu numai din Cluj, ci din toată regiunea noastră și din țară: atâta timp cât nu se va demite conducerea companiei, salariații sunt deciși să stăm tot așa. Nu facem bine companiei, nu facem bine țării, pentru că deja suntem criticați de presa externă. Trebuie dezamorsat acest conflict, de urgență. Oamenii trebuie să înceapă astăzi lucrul, dar vrem ceva ferm: o majorare salarială și demiterea acestei conduceri", a afirmat un alt protestatar.

Premierul Dacian Cioloș a participat luni, la inaugurarea Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) , al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale