Cioloş, după nominalizarea la funcţia de premier: Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi

Cioloş, după nominalizarea la funcţia de premier: Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi

Liderul USR, Dacian Cioloş, consideră "o onoare şi o mare responsabilitate" desemnarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru şi precizează că Uniunea Salvaţi România va avea o şedinţă a Biroului Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

"Preşedintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare şi o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiţi, aşa cum am şi anunţat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză şi pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forţelor politice. Vom avea o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern", a scris Cioloş, luni, pe Facebook .

El a adăugat că "liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu partidele parlamentare, că a decis să îl desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria