Cioloș: În cazul TVR e vorba de decizii politice, Televiziunea e la Parlament

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți că situația Televiziunii Publice trebuie rezolvată printr-o decizie politică și nu de către un guvern independent.

Întrebat cum vede situația de la TVR, după ce directorul interimar al instituției a anunțat luni că în viitorul apropiat nu vor mai fi bani de salarii, Cioloș a replicat: "Și Guvernul are o responsabilitate din punct de vedere al bugetului dar Televiziunea e la Parlament. Cred că e bine să se asume niște responsabilități.(...) Decizii de genul acesta, care sunt și decizii politice, nu cred că e bine să fie luate de către un guvern independent, fără o consultare politică și fără o asumare politică".

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenționat că situația televiziunii publice s-a agravat considerabil și le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

"Dacă pe 15 februarie există o șansă de a plăti salariile, măcar parțial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situație care se va prelungi în luna martie și, posibil, aprilie. (...) În zilele și săptămânile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenți politici, va trebui să hotărâți dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune și, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero", a susținut Irina Radu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios