Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Premierul Dacian Cioloș a vizitat, luni, Basilica Paleocreștină de la Niculițel, în județul Tulcea, el afirmând că aceasta este un exemplu de cum pot fi puse în valoare multe alte astfel de obiective aflate pe teritoriul României.

Dacian Cioloș a spus că acest obiectiv istoric și turistic este un exemplu mai ales după ce a fost amenajat, cu fonduri europene, pentru a-i fi exploatat potențialul turistic.

"E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare multe astfel de obiective pe care le avem pe teritoriul țării și cum se pot integra într-un concept mai larg de turism apropo de această regiune Dobrogea, care dincolo de Delta Dunării, care atrage sigur foarte mulți turiști, mai are și alte foarte multe lucruri de spus turiștilor și în măsura în care ele odată identificate vor fi puse în valoare, cred că toată lumea va avea de câștigat", a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a vizitat Basilica de la Niculițel după ce, luni dimineață, a participat la Tulcea la o dezbatere privind Strategia privind Delta Dunării.

Lucrările de reabilitare a Basilicii paleocreștine din Niculițel, monument unic de arhitectură în Europa, au început în anul 2014, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Potrivit Consiliului Județean Tulcea, bugetul proiectului s-a ridicat peste 11,4 milioane de lei.

Basilica paleocreștină din Niculițel este un monument unic în Europa, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' din Tulcea, aceasta reprezentând cel mai timpuriu exemplu de transpunere a conceptiilor arhitecturale greco-romane în arhitectura paleocreștină.

În 1971, aici a fost descoperită o criptă construită la sfârșitul secolului al IV-lea d.Hr ce adăpostea osemintele a două grupuri de martiri.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video