Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Premierul Dacian Cioloș a vizitat, luni, Basilica Paleocreștină de la Niculițel, în județul Tulcea, el afirmând că aceasta este un exemplu de cum pot fi puse în valoare multe alte astfel de obiective aflate pe teritoriul României.

Dacian Cioloș a spus că acest obiectiv istoric și turistic este un exemplu mai ales după ce a fost amenajat, cu fonduri europene, pentru a-i fi exploatat potențialul turistic.

"E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare multe astfel de obiective pe care le avem pe teritoriul țării și cum se pot integra într-un concept mai larg de turism apropo de această regiune Dobrogea, care dincolo de Delta Dunării, care atrage sigur foarte mulți turiști, mai are și alte foarte multe lucruri de spus turiștilor și în măsura în care ele odată identificate vor fi puse în valoare, cred că toată lumea va avea de câștigat", a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a vizitat Basilica de la Niculițel după ce, luni dimineață, a participat la Tulcea la o dezbatere privind Strategia privind Delta Dunării.

Lucrările de reabilitare a Basilicii paleocreștine din Niculițel, monument unic de arhitectură în Europa, au început în anul 2014, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Potrivit Consiliului Județean Tulcea, bugetul proiectului s-a ridicat peste 11,4 milioane de lei.

Basilica paleocreștină din Niculițel este un monument unic în Europa, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' din Tulcea, aceasta reprezentând cel mai timpuriu exemplu de transpunere a conceptiilor arhitecturale greco-romane în arhitectura paleocreștină.

În 1971, aici a fost descoperită o criptă construită la sfârșitul secolului al IV-lea d.Hr ce adăpostea osemintele a două grupuri de martiri.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

5 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb