Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Premierul Dacian Cioloș a vizitat, luni, Basilica Paleocreștină de la Niculițel, în județul Tulcea, el afirmând că aceasta este un exemplu de cum pot fi puse în valoare multe alte astfel de obiective aflate pe teritoriul României.

Dacian Cioloș a spus că acest obiectiv istoric și turistic este un exemplu mai ales după ce a fost amenajat, cu fonduri europene, pentru a-i fi exploatat potențialul turistic.

"E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare multe astfel de obiective pe care le avem pe teritoriul țării și cum se pot integra într-un concept mai larg de turism apropo de această regiune Dobrogea, care dincolo de Delta Dunării, care atrage sigur foarte mulți turiști, mai are și alte foarte multe lucruri de spus turiștilor și în măsura în care ele odată identificate vor fi puse în valoare, cred că toată lumea va avea de câștigat", a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a vizitat Basilica de la Niculițel după ce, luni dimineață, a participat la Tulcea la o dezbatere privind Strategia privind Delta Dunării.

Lucrările de reabilitare a Basilicii paleocreștine din Niculițel, monument unic de arhitectură în Europa, au început în anul 2014, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Potrivit Consiliului Județean Tulcea, bugetul proiectului s-a ridicat peste 11,4 milioane de lei.

Basilica paleocreștină din Niculițel este un monument unic în Europa, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' din Tulcea, aceasta reprezentând cel mai timpuriu exemplu de transpunere a conceptiilor arhitecturale greco-romane în arhitectura paleocreștină.

În 1971, aici a fost descoperită o criptă construită la sfârșitul secolului al IV-lea d.Hr ce adăpostea osemintele a două grupuri de martiri.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea