Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Cioloș, în vizită la Basilica Paleocreștină de la Niculițel: E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare astfel de obiective (FOTO)

Premierul Dacian Cioloș a vizitat, luni, Basilica Paleocreștină de la Niculițel, în județul Tulcea, el afirmând că aceasta este un exemplu de cum pot fi puse în valoare multe alte astfel de obiective aflate pe teritoriul României.

Dacian Cioloș a spus că acest obiectiv istoric și turistic este un exemplu mai ales după ce a fost amenajat, cu fonduri europene, pentru a-i fi exploatat potențialul turistic.

"E un exemplu despre cum pot fi puse în valoare multe astfel de obiective pe care le avem pe teritoriul țării și cum se pot integra într-un concept mai larg de turism apropo de această regiune Dobrogea, care dincolo de Delta Dunării, care atrage sigur foarte mulți turiști, mai are și alte foarte multe lucruri de spus turiștilor și în măsura în care ele odată identificate vor fi puse în valoare, cred că toată lumea va avea de câștigat", a afirmat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a vizitat Basilica de la Niculițel după ce, luni dimineață, a participat la Tulcea la o dezbatere privind Strategia privind Delta Dunării.

Lucrările de reabilitare a Basilicii paleocreștine din Niculițel, monument unic de arhitectură în Europa, au început în anul 2014, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Potrivit Consiliului Județean Tulcea, bugetul proiectului s-a ridicat peste 11,4 milioane de lei.

Basilica paleocreștină din Niculițel este un monument unic în Europa, potrivit Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' din Tulcea, aceasta reprezentând cel mai timpuriu exemplu de transpunere a conceptiilor arhitecturale greco-romane în arhitectura paleocreștină.

În 1971, aici a fost descoperită o criptă construită la sfârșitul secolului al IV-lea d.Hr ce adăpostea osemintele a două grupuri de martiri.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”