Cioloș, mesaj cald de susținere pentru Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu

Cioloș, mesaj cald de susținere pentru Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu

Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat marți pe români să nu fie doar "consumatori de victorii" și să îi susțină pe sportivii români, precum Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, "care dau totul la Jocurile Olimpice". 

"Cătălina Ponor știe să dăruiască atunci când câștigă, așa cum dăruiește și când trece prin momente mai grele. Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toți sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt și ceea ce fac. Haideți să nu fim doar consumatori de victorii. În astfel de momente, să fim suporteri adevărați pentru toți aceia pentru care sportul este un mod de viață, este formator de caractere — uneori în condiții foarte grele, este fair-play și autodepășire. Este momentul să recunoaștem că, după fiecare competiție, învățămintele trebuie să le tragem și noi, ca oameni chemați să-i susțină, să-i sprijine. Suntem alături de voi Cătălina, Marian, vă iubim și vă apreciem enorm, pentru că știm cât munciți și cât dăruiți pentru a ne reprezenta acolo și pentru a ne oferi momente de emoție și de bucurie", a scris premierul Cioloș pe Facebook .

Totodată, într-un răspuns la un comentariu, premierul Cioloș spune că un eșec poate fi "un pas înainte".

"(...) Nu, în niciun caz nu trebuie să ne obișnuim cu eșecurile. Trebuie doar să acceptăm că uneori viața ne obligă să învățăm și din eșecuri, pentru a le putea depăși. Să acceptăm că și un eșec poate fi un pas înainte (...) precum este o victorie. Un adevărat competitor știe asta", a mai scris Cioloș.

Gimnasta Cătălina Ponor a ocupat locul 7 în finala de la bârnă, luni, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Marți, într-o postare pe Facebook, Ponor a anunțat că nu se va retrage din activitate la cei 29 de ani pe care îi are și se gândește să participe și la JO din 2020, de la Tokyo .

''Cu mâna pe inimă vă spun că nu renunț și tot ce s-a întâmplat până acum mă face să mă gândesc serios la Tokyo 2020'', spune Ponor în finalul unei lungi ''scrisori'' postate în rețeaua de socializare în care își expune problemele cu care s-a confruntat în ultima perioadă și polemica iscată în jurul participării sale la JO 2016 în dauna altei gimnaste, Larisa Iordache.

Gimnastul Marian Drăgulescu a ratat medalia de bronz la sărituri , luni, la Rio, după ce s-a clasat pe locul al patrulea, la egalitate cu medaliatul cu bronz, japonezul Kenzo Shirai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...