Cioloș, mesaj CODAT către NOUA GENERAȚIE! Vom avea o toamnă FIERBINTE?

Cioloș, mesaj CODAT către NOUA GENERAȚIE! Vom avea o toamnă FIERBINTE?

Generația nouă din România a început să se trezească în ultimii ani, să nu mai stea doar în fața calculatorului, pe Facebook, ci să coboare în stradă atunci când este cazul și să ia inițiativa, a declarat premierul Dacian Cioloș, vineri, la evenimentul "Impactul nostru în educație", organizat de Fundația Teach for Romania. 

"Când am ajuns, așa un pic luat prin surprindere, să îmi asum conducerea acestui Guvern pentru o perioadă scurtă, mi-am dat seama că foarte multe lucruri nu o să se poată face cu o administrație care are nevoie să fie motivată și redinamizată. (...) Și atunci mi-am spus că una din căile prin care putem să demarăm anumite schimbări este să pornim de la experiențe (...) pe care societatea civilă le are. (...) Și am observat în acești ultimi ani, mai ales în ultimii doi-trei ani, că societatea civilă și generația nouă din România au început să se trezească, să nu mai stea doar, nu la televizor, ci în fața calculatorului, pe Facebook, să coboare și în stradă când e cazul și să ia și inițiativa, atunci când simte că poate să schimbe ceva", a spus Cioloș.

Premierul a adăugat că această experiență din ultimii ani poate fi folosită și pentru reformarea statului.

"Și mi-am spus că această experiență care s-a capitalizat deja de câțiva ani de zile poate să fie folosită și poate să contribuie la reformarea statului, la eficientizarea lui. Și, de aceea, mi-am dorit, am și luat în jurul meu consilieri oameni care provin din societatea civilă și care au înțeles destul de rapid cum putem face puntea de legătură între ceea ce fac organizații neguvernamentale și ceea ce fac diferite instituții publice și am dorit să implicăm și să transferăm pe cât posibil, sigur cu un pic de nebunie și curaj, (...) această experiență către instituții publice", a afirmat Dacian Cioloș.

„Cred cu tărie și nu spun cuvinte mari că democrația din România poate fi redefinită, reîncărcată”

"Cei care ați demarat acest program ați transmis nu doar cunoaștere la nivel mental, ci ați transmis și stare de spirit. Și eu cred că în felul ăsta se construiește omul societății pe care ne-o dorim, care să poată să judece lucrurile pe ambele planuri și ăsta e unul din punctele voastre forte. Ceea ce faceți voi la 'Teach for Romania' mi se pare semnificativ din mai multe puncte de vedere. (...) În primul rând, cred cu tărie și nu spun cuvinte mari că democrația din România poate fi redefinită, reîncărcată, să spun așa, doar prin implicarea noastră a tuturor acolo unde simțim că suntem utili și recunoscând modalitatea și asumându-ne modalitatea în care credem că putem fi cel mai utili societății, dincolo de imagine publică, de salarizare ș.a.m.d", a spus Cioloș.

El a precizat că fiecare trebuie să își asume schimbarea pe care o dorește de la societate.

"Cred că foarte multe lucruri pe care noi, ca români, vrem să le schimbăm, multe lucruri despre care nu ne place cum merg și, sigur, de cele mai multe ori acuzăm liderii țării sau politicienii că nu fac suficient să schimbe lucrurile, cred că modalitatea în care putem să progresăm este în primul rând aceea de a ne asuma noi înșine schimbarea pe care o dorim și pe care o cerem în general de la ceilalți. Și atunci când își asumi tu însuți schimbarea, atunci ai și mai multă legitimitate să ceri celorlalți și să ceri liderilor să o facă și să-și asume ceea ce fiecare dintre noi face", a punctat Cioloș.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...