Cioloș: Nu am primit informări de la SRI; am discutat cu Hellvig și i-am solicitat sprijin

Cioloș: Nu am primit informări de la SRI; am discutat cu Hellvig și i-am solicitat sprijin

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că nu a primit nicio informare de la SRI despre sistemul medical, în contextul scandalului legat de dezinfectanții folosiți în spitale, dar a adăugat că a avut în urmă cu câteva zile o discuție cu directorul Serviciului, Eduard Hellvig, în cadrul căreia i-a solicitat sprijin, iar acesta i-a precizat că-i va pune la dispoziție o sinteză.

"Nu, nu am primit. Am avut o discuție cu domnul director Hellvig, deja, în urmă cu câteva zile și mi-a promis că-mi va trimite în sinteză toate elementele pe care le au și i-am solicitat, într-adevăr, sprijinul și dânsului", a declarat Dacian Cioloș la Parlament, întrebat dacă a primit informările SRI cu privire la problemele din spitalele românești.

Serviciul Român de Informații a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești, a informat luni instituția.

Sursa citată menționează că informările au conținut și "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară".

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

"Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuțiilor lor, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești", adaugă SRI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante