Cioloș: O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic

Cioloș: O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic

Guvernul pregătește un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic și care ar putea fi adoptat în luna septembrie, a anunțat premierul Dacian Cioloș, miercuri, la TVR 1.

"O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic. Am avut discuții deja cu companii, cu sectorul privat, care ne-au făcut sugestii de simplificare și în toamnă, cred în septembrie, vom veni cu un nou pachet", a spus Cioloș.

Acesta a mai spus că Ordonanța de Urgență privind debirocratizarea în administrație, care a fost adoptată săptămâna trecută, trebuie urmată de o serie de măsuri pentru a fi implementată.

"Acea ordonanță conține mai multe măsuri care trebuiesc transpuse acum în decizii la nivelul administrației (...). În urma acestei ordonanțe, chiar ieri am semnat scrisori, ca să dau în scris, miniștrilor cărora le-am cerut ca în săptămânile următoare să ia măsuri concrete la nivelul administrațiilor pe care le au în subordine, pentru ca prevederile acelei ordonanțe să se aplice. Unele rezultate se vor vedea imediat, în următoarele săptămâni, în următoarele luni, altele vor avea nevoie de mai mult timp pentru că avem nevoie de a interconecta baze de date, de exemplu între Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, pentru ca ministerele să facă schimburi de informații fără să mai ceară acele documente cetățenilor", a explicat Cioloș.

Premierul a vorbit și despre reforma administrației, care este gândită de Guvern pentru "a da un contur mai clar" al responsabilităților și obligațiilor funcționarilor.

"Atunci când regulile sunt clare, e mult mai simplu și pentru un funcționar să știe care e responsabilitatea pe care și-o asumă (...) Unor funcționari le e teamă să-și asume anumite responsabilități pentru că nici nu sunt clare aceste responsabilități. Pentru o decizie avem nevoie de șase-șapte semnături ierarhice și atunci când toată lumea e responsabiă, practic niciunul nu e responsabil. Reforma administrației la care ne gândim, Codul administrativ și Codul de procedură administrativă, pe care le pregătim, vor merge și în această direcție de a clarifica anumite suprapuneri și anumite contradicții din anumite legi, care vizează administrația publică, tocmai pentru a da un contur mai clar al responsabilităților și al obligațiilor funcționarilor", a mai afirmat Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani