Cioloș: O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic

Cioloș: O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic

Guvernul pregătește un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic și care ar putea fi adoptat în luna septembrie, a anunțat premierul Dacian Cioloș, miercuri, la TVR 1.

"O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic. Am avut discuții deja cu companii, cu sectorul privat, care ne-au făcut sugestii de simplificare și în toamnă, cred în septembrie, vom veni cu un nou pachet", a spus Cioloș.

Acesta a mai spus că Ordonanța de Urgență privind debirocratizarea în administrație, care a fost adoptată săptămâna trecută, trebuie urmată de o serie de măsuri pentru a fi implementată.

"Acea ordonanță conține mai multe măsuri care trebuiesc transpuse acum în decizii la nivelul administrației (...). În urma acestei ordonanțe, chiar ieri am semnat scrisori, ca să dau în scris, miniștrilor cărora le-am cerut ca în săptămânile următoare să ia măsuri concrete la nivelul administrațiilor pe care le au în subordine, pentru ca prevederile acelei ordonanțe să se aplice. Unele rezultate se vor vedea imediat, în următoarele săptămâni, în următoarele luni, altele vor avea nevoie de mai mult timp pentru că avem nevoie de a interconecta baze de date, de exemplu între Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, pentru ca ministerele să facă schimburi de informații fără să mai ceară acele documente cetățenilor", a explicat Cioloș.

Premierul a vorbit și despre reforma administrației, care este gândită de Guvern pentru "a da un contur mai clar" al responsabilităților și obligațiilor funcționarilor.

"Atunci când regulile sunt clare, e mult mai simplu și pentru un funcționar să știe care e responsabilitatea pe care și-o asumă (...) Unor funcționari le e teamă să-și asume anumite responsabilități pentru că nici nu sunt clare aceste responsabilități. Pentru o decizie avem nevoie de șase-șapte semnături ierarhice și atunci când toată lumea e responsabiă, practic niciunul nu e responsabil. Reforma administrației la care ne gândim, Codul administrativ și Codul de procedură administrativă, pe care le pregătim, vor merge și în această direcție de a clarifica anumite suprapuneri și anumite contradicții din anumite legi, care vizează administrația publică, tocmai pentru a da un contur mai clar al responsabilităților și al obligațiilor funcționarilor", a mai afirmat Cioloș.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați