Cioloș, răspuns de DOMN la acuzațiile de PORC ale lui Dragnea! Nu vă cățărați pe fricile oamenilor!

Cioloș, răspuns de DOMN la acuzațiile de PORC ale lui Dragnea! Nu vă cățărați pe fricile oamenilor!

Dacian Cioloş a răspuns, luni, acuzațiilor porcești făcute de liderul PSD Liviu Dragnea în ultimele două săptămâni! Cioloș a scris pe Facebook un mesaj în care susţine că a constatat faptul că Dragnea are tendinţa să sădească teama şi îndoiala în sufletul oamenilor ca să ”se caţere apoi pe fricile lor în bătălia electorală”, precizând că se abţine să interpreteze declaraţiile social-democratului despre “dreptate până la capăt”, adresându-i la finalul mesajului: ”Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră, domnule Dragnea”, ”Îndrăzneşte să crezi în România” fiind sloganul PSD pentru alegerile parlamentare.

Mesajul lui Cioloș:

„Am înțeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere.

Vreau sa-i asigur pe români de următoarele:

• Da, acest guvern face tot ce-i stă în putere pentru a limita la minimum posibilitățile de fraudare a procesului electoral.

• Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezenței la vot, prin care se depistează cu ușurință tentativele de vot multiplu. Același sistem va fi folosit și la alegerile parlamentare.

• Da, acest guvern a decis supravegherea video a secțiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfășoară corect.

• Da, acest guvern a decis sigilarea ștampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asigurăm că ele nu mai circulă după închiderea urnelor.

• Da, acest guvern a decis să deschidă mai multe secții de vot în afara granițelor, pentru a ne asigura că românii din diaspora nu mai stau la coadă cu orele pentru a-și exercita un drept fundamental.

Ne-am asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte și o vom face.

Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele să-și trimită reprezentanți care să asiste la toate pregătirile pentru alegerile parlamentare. Invitația e în continuare valabilă. Am acționat și vom continua să acționăm transparent.

Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. De aceea, dacă domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei instituții, are posibilitatea de a-și mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Președinția AEP. Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP.

Domnule Dragnea,

Constat ca aveți tendința să sădiți teama și îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă cățărați apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abțin să interpretez declarațiile dumneavoastră despre “dreptate până la capăt”. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiția să-și facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-și mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă și ură, liderii acestei țări să sădească încredere și optimism că se poate și altfel: fără minciună, fără populism, fără corupție. Îndrăzniți să credeți și dumneavoastră, domnule Dragnea.”

*** Liviu Dragnea a declarat duminica la Romania TV ca exista suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL si USR si a adaugat ca exista tineri angajati la Guvern care, initial, au fost voluntari si "care sunt postaci pentru premierul Dacian Ciolos".

"Cer si institutiilor statului cu atributii in alegeri si celor care lucreaza in aceste institutii sa nu se gandeasca ca acesti tehnocrati sunt vesnici, si ca orice lucru care incalca legea va trebui sa fie platit chiar de cei din aceste institutii dupa alegeri. Chiar daca li s-a dat senzatia ca sunt sub o umbrela de protectie si cei din guvern, si cei din institutii din judete, sa nu se mai lase pacaliti, pentru ca vor plati toti", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Intrebat catre ce zone politice se indreapta suspiciunile sale, liderul PSD a aratat ca "se indreapta catre tot ce inseamna actuala putere".

"Poate fi numita si fraudarea alegerilor pentru ca exista un grup de tineri angajati la Guvern, care initial au fost voluntari, acum am inteles ca li s-a aprobat un bonus de 2.000 ¬ 3.000 de euro pe luna, despre care initial s-a spus ca ei au venit acolo sa lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriati, care sunt de ani de zile acolo, spun ca de fapt acesti tineri sunt postaci pentru Dacian Ciolos, pentru PNL si USR. Ne poate spune si noua ce fac baietii aia acolo? Ce au facut pana acum? De ce sunt platiti din bani publici? De ce stau in cladirea Guvernului? Poate (premierul ¬ n.r.) sa ne arate pana maine ce au facut? Sa nu aiba impresia ca, daca au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se sterg. Nu se sterg. Ei nu vor sa castige alegerile ca nu au cum. Ei au cateva tinte importante ¬ sa scada cat pot din procentele PSD, care conteaza, pentru ca un eventual vot de incredere sa aiba o legitimitate mai mica. 4-5 procente in plus la PNL si USR fac ca aceste doua partide sa aiba mai mult. Deci pe nuanta asta vor sa mearga si spun oameni din interiorul PNL", a sustinut Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a declarat ca, in cazul in care PSD va castiga alegerile, va fi dus la indeplinire sloganul USL, "Dreptate pana la capat", iar cei pe care ii considera responsabili de greselile ultimului an vor trebui sa "plateasca", in instanta, precum Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, dar si ministrii sai.

"As vrea sa se apropie dreptatea de toti. Daca vom castiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din pacate USL s-a rupt. Vom face dreptate pana la capat. (...) Sa plateasa toti pentru tot raul pe care l-au facut. Toti. Indiferent despre cine e vorba", a spus Liviu Dragnea, facand referire la declaratiile lui Klaus Iohannis, privind politicienii care ataca justitia pentru ca simt ca "dreptatea se apropie" de ei.

Intrebat daca se refera si la presedinte cand spune ca trebuie sa "plateasca toti", Dragnea a confirmat, enumerand si alte persoane: "Trebuie duse la capat anchetele referitoare la case, de exemplu, ca tot ii place sa vorbeasca despre dreptate. Dreptatea sa se apropie de toti. Premierul Ciolos trebuie sa plateasca impreuna cu ministrul Culturii si cu ceilalti oficiali si functionari implicati in marea frauda de la Cumintenia Pamantului. Acolo s-a incalcat legea de la inceput si si acum se incalca. Trebuie sa plateasca ministrul Sanatatii pentru prejudiciul urias pe care l-a adus bolnavilor din Romania, atat bolnavilor de hepatica C, cat si milioanelor de romani bolnavi, pentru care nu a vrut sa scada preturile la medicamente."

Este a treia amenintare pe care Dragnea o face la adresa guvernului condus de Dacian Ciolos.

Pe 7 noiembrie, Dragnea a declarat ca i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sa studieze articolul din Codul Penal care prevede pedepsirea cu inchisoare a raspandirii informatiilor false, cu referire la pozitia Guvernului privind cresterile salariale.

Cu cateva zile inainte, intr-o emisiune la Antena 3, el a declarat despre campania de achizitie a "Cuminteniei Pamantului" ca "incepe sa miroasa tot mai mult".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”