Cioloș: România poate să ofere un sediu pentru agenția de pază europeană a frontierelor

Cioloș: România poate să ofere un sediu pentru agenția de pază europeană a frontierelor

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Dacian Cioloș a afirmat, miercuri, după întrevederea cu șeful guvernului olandez Mark Rutte, că România susține ideea creării unui sistem european de pază de coastă și de frontieră, țara noastră putând să ofere un sediu pe teritoriul său.

"Noi susținem ideea aceasta a unui sistem european de pază de coastă și de frontieră care să vină și să întărească ceea ce FRONTEX-ul face în momentul de față și care să vină în complementaritate cu capacitățile naționale de control ale frontierelor. (...) Este o idee bună și în măsura în care găsim soluții pentru a păstra drepturile suverane ale statelor membre dar și pentru a asigura o coordonare europeană, România nu numai că va susține această idee, dar i-am spus și premierului olandez, România este gata chiar să se ofere pentru ca un sediu al unei părți a acestei agenții să fie în România", a spus Cioloș într-o conferință comună cu Mark Rutte.

El a subliniat că țara noastră a făcut investiții importante în ultimii ani pentru aderarea la spațiul Schengen și protejarea frontierelor.

"Avem cele mai moderne sisteme din Europa de protecție a frontierelor și vedem că ele funcționează. Deci, România în acest domeniu poate să contribuie și o face deja în mod activ și suntem gata să facem și mai mult", a precizat Cioloș.

Premierul Rutte a felicitat țara noastră pentru colaborarea la mecanismul de relocare a migranților și a arătat că astfel de sprijin reduce presiunea migraționistă asupra Greciei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…