Cioloș: Secția de arși de la Spitalul Floreasca va începe să funcționeze în câteva săptămâni; acolo a fost delăsare

Cioloș: Secția de arși de la Spitalul Floreasca va începe să funcționeze în câteva săptămâni; acolo a fost delăsare

Premierul Dacian Cioloș afirmă că în câteva săptămâni secția de arși a Spitalului Floreasca din Capitală va începe să funcționeze.

"A fost un fel de delăsare. Nu s-au dus lucrurile până la capăt pentru că s-a finalizat investiția, dar nu au fost, din câte am înțeles, suficienți medici pregătiți sau au fost medici care datorită și nivelului de salarizare și a responsabilităților pentru că să lucrezi într-o secție de arși presupune o responsabilitate mult mai mare decât în orice alt domeniu. (...) A fost o problemă de preluare a acelei secții de către medici. În momentul de față, avem câțiva medici care sunt la un training în străinătate și urmează să vină în zilele următoare să deschidem această secție. (...) Eu am înțeles că în câteva săptămâni — am discutat chiar astăzi cu domnul ministru al Sănătății — vom avea prima echipă de medici care va veni în urma acestui training și ar fi în măsură să preia o parte din această secție, câteva saloane, și să înceapă să funcționeze", a spus Cioloș, într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv.

El a susținut că în acest caz, ca și în altele domenii, precum infrastructura, lucrurile au fost privite 'secvențial'.

"Nu cred că trebuie să mai copiem modele. Trebuie să ne adaptăm un sistem la nevoile noastre. (...) La nivelul SMURD sistemul este dat ca exemplu altor țări", a adăugat premierul.

Întrebat dacă îl păstrează în echipa guvernamentală pe ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, Cioloș a răspuns că în situația în care va decide remanieri o va face după o analiză aprofundată și fără discuții în public.

"Dacă voi lua o decizie legată de remaniere o să o fac la momentul respectiv, după o analiză aprofundată, fără alte discuții preliminare și așa mai departe. Am nevoie de o echipă care să lucreze, pentru că nu este o coaliție de partide care să-și trimită oameni, este o echipă pe care am format-o eu", a afirmat șeful Executivului.

Premierul a susținut că are discuții cu toți liderii partidelor parlamentare, dar și cu președintele Klaus Iohannis, indicând printre temele ce vor fi abordate legea salarizării unitare, reforma administrației și a educației, situația bebelușilor din Argeș.

"Nu pot să spun că au fost reproșuri, au fost discuții apropo de anumite lucruri care trebuiau făcute, apropo de criza cu bebelușii la Sănătate sau la Ministerul Justiției. Mi-a cerut informații legate de ceea ce se întâmplă pentru că una este să ai informații doar pe presă care de multe ori sunt distorsionate ori prezentate secvențial și alta este să integrezi informațiile respective", a arătat Cioloș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia