Ciorbea despre decizia CCR cu privire la Kovesi: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie

Ciorbea despre decizia CCR cu privire la Kovesi: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a spus marţi că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că instituţia pe care o conduce nu are nicio atribuţie în privinţa deciziei CCR referitoare la revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"În primul rând, păstrez rezerva de a comenta până nu văd care este motivarea deciziei şi în al doilea rând aş zice că îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu avem nicio atribuţie în materie. Absolut niciuna. Nici nu am analizat-o din moment ce nu intră în competenţa noastră, nu e cazul", a declarat Ciorbea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis poate refuza să pună în aplicare decizia CCR cu privire la Kovesi.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a României, cu majoritate de voturi, a statuat: "1 - Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. 2 - Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi".

Plenul Curţii a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, în principal, precum şi între Guvern şi preşedintele României, în subsidiar, determinată de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES/(A, AS - autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...