Cîrstea, plecăciune în fața antrenorului: Declarațiile Soranei explică transformarea ei în America

Cîrstea, plecăciune în fața antrenorului: Declarațiile Soranei explică transformarea ei în America

„Vinovatul principal“ pentru transformarea spectaculoasă a Soranei Cîrstea se numește Thomas Johansson (48 de ani). Fost ocupant al locului 7 ATP, poziție pe care a atins-o în iunie 2002, Johansson, stabilit la Monte Carlo, are un titlu la Australian Open (2002) și o semifinală atinsă la Wimbledon (2005). El și-a încheiat cariera în circuitul ATP, în 2009, și rămâne ultimul suedez care a câștigat un titlu major, în proba de simplu.

Thomas Johansson

După retragere, Thomas Johansson și-a făcut un nume și ca antrenor. De altfel, până la finalul anului 2020, el l-a pregătit pe David Goffin (Belgia) care, în acel moment, era jucător de Top 20 mondial. În tenisul feminin, Thomas Johansson a lucrat și cu Maria Sakkari (Grecia, 27 de ani, 10 WTA).

Colaborarea dintre Johansson și Cîrstea a fost anunțată, în octombrie 2022. Iar acum, după parcursul din America, „Sori“ s-a arătat încântată de alegerea făcută. „Thomas Johansson m-a făcut un pic mai conștientă de tot ce înseamnă tenisul. M-a învățat puțin IQ-ul de tenis. Cred că a fost unul dintre cei mai buni jucători la citirea jocului adversarilor, când era activ în circuitul ATP, și a avut cel mai bun IQ de tenis. Așa că mi-a împărtășit puțin asta. El era un jucător care își citea foarte bine adversarul. Așa că mă învață și asta. Mi-am dat seama că acest lucru îmi lipsea complet. Pot să spun că el m-a făcut mai inteligentă. Cu siguranță, e un antrenor de top din toate punctele de vedere: tehnic, tactic, dar mai ales mental. Cred că a fost o îmbunătățire uriașă în jocul meu și, cu siguranță, asta i se datorează lui Thomas“, a spus Cîrstea, potrivit Eurosport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu