Cîrstea poate trece peste Halep în ierarhia WTA: Condiția care trebuie îndeplinită la Miami

Cîrstea poate trece peste Halep în ierarhia WTA: Condiția care trebuie îndeplinită la Miami

Sorana Cîrstea risca ieșirea din Top 100 mondial, înaintea turneelor de la Indian Wells și Miami! În ierarhia live de pe 13 martie , românca alunecase până pe 97 WTA. Nu mai fusese atât de jos din august 2019, când a ocupat locul 106 în lume! Deși pare incredibil acum, în ultimele 15 zile, „Sori“ a devenit parcă o altă jucătoare. Pentru că, în acest moment, e pe locul 51 în clasamentul live, actualizat în timp real.

Dacă va câștiga și în sferturile de la Miami Open, cu Aryna Sabelanka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA), atunci Cîrstea va acumula 1.218 puncte și va atinge poziția a 41-a. Trebuie precizat însă că, prin această urcare, Sorana va repara doar ce a stricat, în debutul sezonului 2023. Pentru că, în ultimul clasament de anul trecut, ea se afla pe 45 WTA. Apoi, după un start ratat de sezon, cu patru victorii și șase înfrângeri, a venit căderea până pe 97 WTA, în clasamentul live.

Revenind la Miami Open, turneu în care se află în sferturi, Cîrstea e, în acest moment, la trei victorii de câștigarea trofeului. Ce-i drept, vorbim despre un scenariu puțin probabil, dar nicidecum imposibil! Iar dacă Sorana va da lovitura în această competiție, ea va acumula 1.828 de puncte! Total cu care va ajunge pe locul 20 în lume, începând de luni! Ar fi cea mai bună clasare din cariera lui Cîrstea de până acum!

În cel mai bun moment pentru „Sori“, în circuitul WTA, ea s-a aflat pe 21 WTA. Se întâmpla în august 2013. Tot atunci, a fost ultima dată când Cîrstea a fost deasupra lui Halep, în ierarhia mondială, în condțiile în care, la vremea respectivă, „Simo“ a ocupat locului 23 în lume. Acum, în cazul unui triumf la Miami Open pentru Cîrstea, istoria s-ar repeta. Pentru că Sorana ar ajunge pe 20, din nou, deasupra Simonei, care ocupă locul 26 WTA, în ierarhia live.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale