Cîrstea, surclasată de Swiatek la Indian Wells: Sorana pleacă din California cu buzunarele pline și nu numai

Cîrstea, surclasată de Swiatek la Indian Wells: Sorana pleacă din California cu buzunarele pline și nu numai

Sorana Cîrstea (32 de ani) și-a încheiat visul californian, după cea mai bună săptămână pe care a avut-o în circuitul feminin, în 2023. Pentru că, deși s-a luptat admirabil, românca s-a lovit de „zidul“ Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA). Adică, o jucătoare la ani-lumină distanță de restul competitoarelor, în acest moment. De altfel, cifrele ei din acest sezon vorbesc de la sine: 19 meciuri, 16 victorii, 3 înfrângeri. Cu acest bilanț, liderul mondial a atins optimile Australian Open, a câștigat titlul la Doha, a jucat finala de la Dubai, iar acum e în semifinalele BNP Paribas Open 2023.

Joi seară, în sferturi, Swiatek a pornit ca din tun în duelul cu Cîrstea: 2-0, cu doar două puncte cedate. Apoi, poloneza a avut două mingi de 3-0, însă Sorana le-a anulat. Și nu doar atât! Ghidată și încurajată din tribune de antrenorul ei, suedezul Thomas Johannson – amintește mult de Darren Cahill - „Sori“ a egalat, spre încântarea românilor din tribune: 2-2. Și în game-ul următor, Sorana a ținut pasul cu Iga. Până la 30-30 doar. De aici, s-a cam „rupt“ filmul pentru sportiva din România. Care a cedat patru game-uri la rând. După 37 de minute, Swiatek a avut prima minge set, salvată de Cîrstea cu primul as al meciului. După 42 de minute însă, poloneza și-a adjudecat setul: 6-2, fără mari emoții.

Cifre jpg

„Robotul“ Swiatek, de neoprit

Actul secund a fost dominat și mai clar, la început, de ocupanta locului 1 în lume. Care s-a dus la 3-0, cu doar patru puncte cedate, jucând cu precizia unui „robot“. Swiatek și-a tranșat calificarea, în semifinale, după o oră și 23 de minute, scor 6-2, 6-3. În următoarea fază, Iga o va întâlni pe Elena Rybakina (Kazahstan, 23 de ani, 10 WTA), campioana en-titre de la Wimbledon și finalista de la Australian Open 2023.

Pentru Sorana Cîrstea, în ciuda înfrângerii, sunt destule plusuri după Indian Wells. În primul rând, ea se va afla pe locul 74 WTA, începând de luni, după ce, la startul turneului, căzuse până pe 97 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real.

Apoi, din punct de vedere financiar, românca tocmai a primit cel mai mare cec din 2023, calificarea ei în sferturi fiind răsplătită cu 184.465 de dolari. În fine, la Indian Wells, Sorana a trecut pe un bilanț pozitiv, după un start dezolant de sezon. În acest moment, ea are 8 victorii și 7 înfrângeri.

Pentru Cîrstea, urmează turneul de la Miami, în perioada 19 martie - 2 aprilie.

BNP Paribas Open 2023, sferturi, feminin

*Sakkari (7 WTA) – Kvitova (15 WTA) 4-6, 7-5, 6-1

*Gauff (6 WTA) – Sabalenka (2 WTA) 4-6, 0-6

*Muchova (76 WTA) – Rybakina (10 WTA) 6-7, 6-2, 4-6

*Swiatek (1 WTA) – Cîrstea (83 WTA) 6-2, 6-3

Semifinale

*Sakkari (7 WTA) – Sabalenka (2 WTA)

*Rybakina (10 WTA) – Swiatek (1 WTA)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria