Citiți asta!/Voi știați că grupul care deține eMag.ro și alte site-uri megaprofitabile nu plătește niciun leu impozit pe profit în România?

Citiți asta!/Voi știați că grupul care deține eMag.ro și alte site-uri megaprofitabile nu plătește niciun leu impozit pe profit în România?

Citiți asta!/Voi știați că grupul care deține eMag.ro și alte site-uri megaprofitabile nu plătește niciun leu impozit pe profit în România?

Reportaje-Live

Bun. Consiliul concurentei a amendat EMAG pentru practici neconcurentiale. Adica exact ce tot scriam eu pe aici de ani de zile. Ce facea/face in continuare Emag mai exact. Daca esti un vendor extern in marketplace si ai un produs care se vinde bine, Emag vine imediat cu un echivalent dupa care te "ascunde" pe pagina 2-3. Incalcare a contractului clara. Greu de probat si de aceea a durat cativa ani. EMAG a recunoscut fapta si a scapat cu o amenda de 6 milioane euro. Un fleac.
 
Astept ca consiliul concurentei sa vada si ca siteurile Emag, Flanco, Autovit, OLX, Fashion Days si PayU apartin aceluiasi grup cu strategie de monopol.
 
Daca vreti un sfat de la un om batran, nu mai vindeti prin marketplace-ul lor. Este o chestie de timp pana veti fi scosi din joc. Iar cei care folositi PAYU ganditi-va ca acest procesator de plati are acces la toate tranzactiile voastre si datele clientilor. Adica o baza de date numai buna de tagetat cu Lookalike pentru cei care stiu despre ce vorbesc.
 
PS eu sper sa se uite si finantele la grupul Naspers care nu plateste impozite pe profit in Romania. Se pare ca le merge greu, nu prea sunt profitabili ????

Naspers este o  companie  media din  Africa de Sud . Grupul media multinațional Naspers a fost înființat în  1915  și este listat la bursa din  Johannesburg  și  Londra . Principalele operațiuni ale grupului se desfășoară în platforme online, pay-TV și presa scrisă în Africa de Sud, China, Rusia, Europa de Est, Olanda, India, Brazilia și Thailanda.

Compania are o cifră de afaceri de 73.1 miliarde dolari. Este considerată cea mai mare companie din Africa, a 7-a companie de Internet din lume și timp de mai mulți ani, face parte din Top 10 la Johannesburg Stock Exchange. În China și Rusia grupul Naspers deține cele mai accesate platformele online: Tencent (cu peste 800 de milioane de utilizatori înregistrați) și Mail.ru (care atrage peste 70% din traficul de internet din Rusia).

Naspers în România

Grupul Naspers este prezent și în  România , fiind reprezentat prin  Autovit.ro , achiziționat la finele anului 2009, dar și platformele online Tizo.ro (noua denumire a platformei online aukro.ro),  PayU.roeMag , Autovit  compari.ro, și olx.ro (fostul mercador.ro și fostul tocmai.ro ).

Filiale

Branduri importante deținute de Naspers includ:

Prin  Prosus , Naspers este și acționar minoritar în următoarele companii listate:

  • Tencent : 31%
  • Mail.Ru : 28%
  • Delivery Hero : 21%
  • SURSA:  wikipedia.org
  • Consiliul Concurenţei a amendat eMag cu 32 milioane lei pentru afişarea mai favorabilă a propriei oferte de produse în detrimentul ofertelor partenerilor care comercializau pe platforma de tip marketplace
  • Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Dante International, operatorul platformei eMag, cu 32,28 milioane lei (aproximativ 6,7 milioane euro), acuzând retailerul online de abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciilor de intermediere prin platforme online de tip marketplace.
  • În urma investigaţiei declanşate la sfârşitul anului 2017, Consiliul Concurenţei a constatat că Dante International, în calitate de deţinător şi administrator al platformei online eMAG Marketplace (www.eMAG.ro), a abuzat de poziţia sa dominantă, în perioada ianuarie 2013-iunie 2019, în special, prin poziţionarea şi afişarea mai favorabilă a propriei oferte de produse în detrimentul ofertelor partenerilor care comercializau pe platformă şi cu care se afla în concurenţă directă.

    În acest fel, compania a limitat ofertele partenerilor afiliaţi eMAG.ro, ceea ce a condus la afectarea concurenţei reale între ofertele de produse prezentate pe această platformă. Dante Internation a recunoscut fapta anticoncurenţială şi a beneficiat de o reducere a amenzii.

    Pentru ca aceste fapte să nu se mai repete, autoritatea de concurenţă a impus companiei să adopte o serie de măsuri privind algoritmii utilizaţi de platformă, Dante având obligaţia să informeze complet şi corect comercianţii parteneri asupra modului de funcţionare a algoritmilor, cum ar fi cei de listare, cei de poziţionare a produselor pe platformă şi să limiteze intervenţiile manuale în funcţionarea algoritmilor relevanţi.

    În acelaşi timp, compania trebuie să dezvolte modificări ale structurii organizaţionale, să creeze un sistem de gestionare a datelor colectate şi stocate prin intermediul platformei, astfel încât accesul la aceste date agregate să se realizeze în mod nediscriminatoriu.

    Totodată, Dante trebuie să-şi îmbunătăţească politica de soluţionare a plângerilor, prin crearea unui set de bune practici în administrarea relaţiei cu participanţii la platformă.

    România aplică din acest an Regulamentul european (2019/1150) privind promovarea echităţii şi transparenţei pentru companiile care utilizează serviciile  platformelor online şi a motoarelor de căutare online. Regulamentul, numit şi Platform to Business – P2B, urmăreşte crearea unui mediu online competitiv, echitabil şi transparent prin impunerea unui set de obligaţii specifice. Astfel, printre altele, Regulamentul prevede că platformele online trebuie să afişeze „termenii şi condiţiile” de utilizare, să se asigure că sunt uşor accesibile pentru firmele utilizatoare pe parcursul tuturor etapelor relaţiei comerciale şi să prezinte în mod transparent situaţiile şi condiţiile în care pot suspenda, sista sau în care pot impune alte restricţii privind furnizarea de servicii către companiile utilizatoare. De asemenea, platformele online trebuie să afişeze informaţii generale privind modul în care termenii şi condiţiile afectează proprietatea şi controlul drepturilor de proprietate intelectuală ale firmelor utilizatoare.

    Cel mai mare retailer online din România a transmis după anunţul autorităţii de concurenţă că a colaborat cu aceasta şi a pus la dispoziţie toate informaţiile referitoare la modul de funcţionare a platformei Marketplace. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...