Citiți ASTA!

Citiți ASTA!

România pierde astfel de bijuterii, cu sutele, în fiecare an! Elev de clasa a XII-a, la ieşirea din BAC: „Lucrez deja în securitate biometrică. Nu mai am ce să învăţ la Politehnică şi alte facultăţi din România sau din Europa”!

Examenul de Bacalaureat s-a terminat vineri, 8 iulie, cu proba la alegere corespunzătoare profilului. În funcţie de preferinţe, elevii au ales să dea BAC-ul din Biologie, Chimie, Psihologie, Geografie, Logică sau Informatică.

Printre cei care au dat examen la informatică a fost şi Viorel Baicu, un elev din Lugoj, la Colegiul Iulia Haşdeu, care a declarat la ieşirea din examen că facultăţile din România şi din Europa sunt sub nivelul său de cunoştinţe.

Întrebat dacă vrea să urmeze, ca şi colegul său, cursurile Universităţii Politehnica, Viorel Baicu a spus că nu vrea să meargă la nicio facultate pentru că a depăşit deja nivelul de cunoştinţe pe care i l-ar putea oferi vreo facultate din România sau din Europa.

„Eu lucrez de doi ani în securitate biometrică, recunoaştere facială, recunoaştere de amprente şi lucruri de genul acesta care ne ajută să scăpăm de parole. Lucrez cu cea mai mare firmă care se ocupă de aşa ceva. Firma are mai multe tehnologii dezvoltate, am contribuit la dezvoltarea lor şi cel mai mare câştig a fost experienţa. Nu mai am ce să învăţ la Politehnică sau alte facultăţi din România sau Europa. Eventual, m-aş duce la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din America. E singura facultate la care m-aş duce ”, a declarat tânărul care vrea să îşi deschidă propria afacere în domeniul IT.

„Pot dezvolta o aplicaţie care să devină populară şi să fie cumpărată de unul dintre giganţi până la sisteme de securitate pentru instituţiile publice sau guverne”, a mai declarat Viorel Baicu.

Acesta s-a făcut remarcat deja în industria IT. La ediţia din 2015 a HackTM, un eveniment dedicat tinerilor pasionaţi de IT, Viorel a dezvoltat, alături de alţi doi tineri o aplicaţie care promite să revoluţioneze industria auto, scrie Adevărul de Timișoara.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral