Citiți ce va fi în Grecia!

Citiți ce va fi în Grecia!

Serviciul Meteorologic din Grecia (EMY) a emis o alertă de cod roșu privind un prelungit val de căldură care va lovi destinația preferată de vacanță a românilor, cu temperaturi de până la 44˚C la umbră, unii meteorologi vorbind chiar de 45˚C, scrie publicația Keep Talking Greece .



Conform lui EMY, mase de aer cald care se vor îndrepta dinspre nordul Africii vor provoca creșteri semnificative ale temperaturilor începând cu marți, 27 iulie. Valul de căldură este așteptat să persiste o săptămână, vârful urmând să fie atins între 29 iulie și 3 august.

Până pe 29 iulie, temperaturile vor putea atinge 40-41˚ în vestul Greciei centrale, Tesalia, Macedonia centrală și Epirul continental, fără să treacă de 38-40˚ în Insulele Ionice și de 37-38˚ în vestul Egeei și Arhipelagul Dodecanez.

De vineri 30 iulie până marți 3 august, temperaturile vor crește, urmând să atingă 43-44˚ în unele zone continentale.

Temperaturile nocturne se vor situa între 25-26 de grade Celsius. Atena va fi sub temperaturi de 41-42C vineri și sâmbătă. Este al treilea val de căldură al acestei veri și va lovi cu temperaturi fără precedent în sezon, așa cum s-a mai întâmplat în 1987.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...