Cîțu, atacat dur de un membru al „Camarilei lui Orban”

Cîțu, atacat dur de un membru al „Camarilei lui Orban”

Bogdan Glăvan, membru al „Camarilei lui Orban” și membru al directoratului Fondului de Contragarantare, a criticat dur schimbările făcute de Guvern la Transelectrica: “Ca și cum alegerile ar fi fost câștigate de PSD“.

Într-o postare pe Facebook, Glăvan arată că fosta conducere a Transelectrica - companie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului - a fost demisă pentru că înregistrase în mod eronat un profit de 136 de milioane de lei, deși acesta trebuia să fie de 141 de milioane de lei.

“Transelectrica este un caz-școală pentru a înțelege politizarea companiilor publice și maniera neprofesionistă în care este administrată proprietatea statului. Vechea conducere a fost revocată. Motivul? Respingerea de către AGA a situațiilor financiare pentru anul 2020 (...) Ce s-a reproșat contabililor? Că au prezentat un profit mai mic decât cel real (...) Deoarece contabilii au înregistrat un provizion aferent participării salariaților la profitul companiei.

Vine guvernul și spune: Nu, provizionul nu se justifică. Prin urmare, profitul este mai mare. Profitul net a crescut de la 136 mil. lei la 141 mil. lei. Nu cine-știe ce, dar să fie ceva acolo ca să ai motiv să demiți și Consiliul de Supraveghere și Directoratul.

Să recapitulăm până aici. Conducerea Transelectrica a fost numită prin selecție pe 4 ani, adică exact așa cum cere FMI, UE și restul lumii. După care, ca și cum alegerile ar fi fost câștigate de PSD, vine noul guvern care trântește conducerea companiei pe motivul că profitul trebuia să fie mai mare cu 3%“, a explicat Glăvan.

Bogdan Glăvan, critici către Cîțu

El a concluzionat că astfel de situații facă să pară că acest Executiv guvernează pentru PSD.

“Oare în SUA așa se întâmplă? Dar în Noua Zeelandă, așa se întâmplă? Asta înseamnă administrare responsabilă a economiei? Dacă, în realitate, scopul urmărit a fost acela de a înlocui niște oameni cu alți oameni – despre care v-am arătat ieri cât de intens au studiat la Spiru Haret și cum au servit vechiul regim – atunci chiar că nu progresăm. Parcă guvernăm pentru PSD, zău așa. În loc să mergem în direcția numirii unor oameni competenți, o luăm în sens invers. În loc să încetăm politizarea companiilor de stat, ne băgăm bocancii în ele“, a arătat economistul liberal.

Cu o zi înainte el a arătat cine face parte din noua conducere a Transelectrica.

“Conducerea proaspăt numita include pe:

- cineva expert in programe de formare profesională POSDRU etc.;
- cineva care a mai fost în conducere pe vremea lui Dăncilă, aparent fost consilier personal al lui Florin Iordache și Tudorel Toader, cu studii la Spiru Haret;
- cineva cu diplomă în jurnalism și comunicare, profesor de jurnalism la Clubul Copiilor;
- un jurist absolvent de Spiru Haret, avocat de doi ani;
- cineva care fost inspector la primăria sectorului 4;
- cineva dublu licențiat, în economie și drept, la Bioterra și Spiru Haret.
Mai, opriți "suflul nou", ca ne dărâmă pe toți!“, a scris Glăvan.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...