Cîţu: Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi

Cîţu: Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi

Banii alocaţi prin rectificarea bugetară pentru măsurile active vor ajunge în toate conturile, inclusiv la Ministerul Muncii, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

"Nu înţeleg această declaraţie (a ministrului Muncii din debutul şedinţei de Guvern, n.r.), pentru că la rectificarea bugetară au fost alocate resursele pentru toate măsurile active. Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi şi acest lucru se întâmplă imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetară. Acest lucru s-a întâmplat aseară (marţi, 18 august 2020, n.r.), după ce cei de la CES (Consiliul Economic şi Social, n.r.) au ţinut o şedinţă deschisă vreo cinci zile pentru a da un aviz acestei rectificări a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă şi, bineînţeles, banii sunt viraţi nu numai în contul Ministerului Muncii, ci în toate conturile. Banii pentru toate măsurile active au fost alocaţi prin rectificarea bugetară", a spus Cîţu la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a solicitat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, conducerii MFP să considere "prioritate zero" alimentarea conturilor din care se vor face plăţile către agenţii economici care au aplicat la măsuri active de sprijin privitoare la piaţa muncii.

"O să solicit Ministerului Finanţelor, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a rectificării, alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active, 41,5% din salariul brut pentru angajaţii care au revenit în activitate după şomajul tehnic şi măsurile active (...) pentru persoanele aflate aproape de pensie şi pentru românii care s-au întors din diaspora şi sunt în căutarea locurilor de muncă. (...) Deci, prioritate zero alimentarea imediată a conturilor, astfel încât să putem să facem plăţile către agenţii economici care au formulat solicitări", a declarat Ludovic Orban, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Acesta a adăugat, adresându-se ministrului Muncii, că Executivul trebuie să fie pregătit pentru efectuarea acestor plăţi.

"Noi suntem pregătiţi, ne lipsesc fondurile pentru a efectua plăţile, toate dosarele au fost verificate, suntem cu ele la zi", a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...