Cîţu: Estimările mele arată o creştere economică spre 6% pentru 2021

Cîţu: Estimările mele arată o creştere economică spre 6% pentru 2021

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, consideră că cifrele actuale - 5,6 % pentru creşterea economică - sunt "parţiale", precizând că se aşteaptă ca această creştere pentru 2021 să fie spre 6%.

"Creşterea economică a fost mai mare decât cea care a fost bugetată. Bugetată a fost o creştere economică reală de 4,6%. Acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Sunt date parţiale. Cred că se va duce spre 6% creşterea economică. Estimările mele arată o creştere spre 6% pentru 2021 şi chiar dacă e de 5,6, oricum este cu un punct procentual peste ceea ce am avut în buget. Veniturile la buget sunt mai mari decât ce am avut anul trecut în 2021. Încetinirea de la finalul lui 2021 - guvern nou în acea perioadă - şi nu mai puteam să luăm măsuri de redresare", a afirmat Cîţu, marţi la Senat.

Potrivit lui Cîţu, "reglementarea, plafonarea nu rezolvă problema preţurilor", soluţia propusă fiind un acord transpartinic pentru investiţii în energie până în 2026.

"Bagi gunoiul sub preş, dar nu înseamnă că gunoiul a dispărut. Singura soluţie pe termen lung sunt investiţiile, extinderea pieţei, o ofertă mai mare. Şi aici e nevoie de un acord transpartinic. Îi invităm şi pe cei de la USR dacă doresc să vină. (...) Să ne asigurăm că în fiecare an investim un anumit procent din PIB în energie, dacă vrem să ne asigurăm energetic până în 2026. Dacă nu, facem tot felul de chestii pe termen scurt, îi amăgim pe oameni că găsim soluţii, dar nu sunt soluţii pe termen lung", a afirmat liderul PNL.

Economia a crescut cu 5,6% anul trecut, iar în ultimul trimestru din 2021 PIB-ul a urcat cu 2,2% faţă de perioada similară din 2020, însă a scăzut cu 0,5% faţă de trimestrul anterior, potrivit datelor semnal publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…