Cîțu: Nu are nicio legătură desființarea SIIJ cu dezvoltarea României. Au trimis amendamentele pe WhatsApp

Cîțu: Nu are nicio legătură desființarea SIIJ cu dezvoltarea României. Au trimis amendamentele pe WhatsApp

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că USR-PLUS şantajează cu Secţia Specială şi a subliniat că „politica nu se poate face pe condiţionări şi şantaj” şi că nu este timp de „jocuri politice”, în contextul discuţiilor cu privire la programul de investiţii „Anghel Saligny”.

„Aş vrea să discutăm despre program, pentru că nu este un program pentru mine, pentru PNL, UDMR, USR sau pentru PSD. Este un program pentru români. Eu am spus la începutul acestei guvernări că nu mai permitem să avem localităţi în România care nu au acces la fonduri europene, să rămână nedezvoltate. Acesta este programul. Dacă colegii de la USR nu susţin dezvoltarea României, foarte bine, să iasă în faţă. În ceea ce priveşte şantajul şi acea piedică pe care o pun cu SIIJ, am fost primul care a negociat ca SIIJ în forma care să treacă prin Guvern prin negocieri cu toată coaliţia, am susţinut toate soluţiile care au venit de la Ministerul Justiţiei pentru a desfiinţa SIIJ. (...) Din păcate, politica nu se poate face prin condiţionări şi şantaj”, a spus Cîţu, după ce a participat la şedinţa grupului senatorial al PNL.

Premierul a susţinut că originalul proiectului „Anghel Saligny” a fost transmis pe 25 august Ministerului Justiţiei, după ce ministrul Stelian Ion a spus că nu a primit proiectul în original.

De asemenea, premierul a declarat că amendamentele USR PLUS au fost trimise „neoficial” pe WhatsApp.

„În ședința de guvern pot să mai apară modificări pe textul unui proiect de OUG. Sper ca miniștrii să nu facă abuz de funcție și să obstrucționeze activitatea guvernului”, a mai declarat premierul.

Anterior, premierul Florin Cîțu a spus că proiectul va fi adoptat și că amenințările USR PLUS „vin și pleacă”.

Ședința de guvern va fi reluată la ora 19.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale