Cîţu: PNL nu este de acord ca persoanele nevaccinate să fie testate pe costurile celorlalţi

Cîţu: PNL nu este de acord ca persoanele nevaccinate să fie testate pe costurile celorlalţi

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri că nu este de acord cu propunerea privind testarea gratuită a celor care nu se vaccinează împotriva COVID-19.

"Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. (...) Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. PNL nu este de acord, ca principiu, pentru cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni din România care sunt vaccinaţi, iar vaccinul este gratuit în România astăzi. Deci, ca principiu vorbim. Haideţi să găsim o altă formulă. (...) Repet, cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să plătească pentru cei care nu se vaccinează. Asta mi se pare inadmisibil", a spus Cîţu la sediul PNL.

El a afirmat că o astfel de propunere creşte costurile la buget.

Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu a anunţat în şedinţa Biroului Executiv al PNL că dezbaterile în comisiile de la Camera Deputaţilor pentru proiectul de lege privind certificatul verde se opresc momentan, întrucât prevederea prin care statul plăteşte testarea angajaţilor de la stat este discriminatorie faţă de angajaţii de la privat, care trebuie să achite testarea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa