Cîţu: PNL va face propria propunere de premier; Ministerul de Finanţe - crucial pentru PNL

Cîţu: PNL va face propria propunere de premier; Ministerul de Finanţe - crucial pentru PNL

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că liberalii vor face propria propunere de premier şi că Ministerul de Finanţe este 'crucial'.

"Vom avea o discuţie. Vom vedea dacă o să fie şi vot. Vom avea o discuţie, asta este clar, şi după aceea discutăm iarăşi. (...) Diseară avem discuţia în partid. Eu, aşa cum am spus de fiecare dată, nu iau o decizie singur. Vreau să aud ce spune partidul. Sunt toţi preşedinţii de filială, oameni care au muncit pentru acest partid, au muncit în campaniile electorale, trebuie să-i auzim ce vor şi ei să facem mai departe", a spus Cîţu, la sediul PNL, despre şedinţa Biroului Politic Naţional de luni seară .

Întrebat dacă va face o recomandare, el a răspuns: "Staţi să vedem ce vrea partidul. Vom vedea după aceea".

Chestionat şi despre varianta ca Nicolae Ciucă să fie premier, el a reiterat că PNL va face propria propunere pentru şefia guvernului.

"Până la urmă, desemnarea o face preşedintele României, dar PNL va avea propria propunere de premier", a afirmat Cîţu.

Despre varianta unui premier de la PSD, în cazul unei colaborări cu acest partid, el a afirmat: "Dumneavoastră vă duceţi prea mult înainte. Haideţi să avem aceste discuţii diseară. Eu am văzut în aceste zile câteva lucruri pe care le vom discuta. Am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil. Nu se poate face. Vor fi negocieri importante în perioada următoare".

Despre preluarea şefiei Senatului, Cîţu a precizat că preşedintele PNL este propunerea liberalilor de premier.

"În acest moment, PNL are o decizie, are mai multe decizii, o decizie pe care nu am scos-o încă - propunerea de premier este preşedintele partidului. Vom vedea mai departe. Repet, desemnarea o face preşedintele României. Una este propunerea partidului, după aceea vom vedea", a mai spus el.

El a fost chestionat dacă PNL este în pericol de scindare în contextul alegerii privind direcţia de guvernare.

"Direcţia de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menţinem obiectivele noastre şi avem acolo planul de reforme, care nu se va schimba, orice ar spune oricine. Am auzit diverse discuţii în ultima perioadă. Nu ai cum să schimbi PNRR-ul, acolo sunt planurile de reforme din PNRR, avem alte reforme pe care deja le-am început, strategia fiscal-bugetară, care arată o scădere a deficitului bugetar în perioada următoare, o creştere a investiţiilor, sunt lucruri la care PNL ţine şi pe care le vom pune pe masă în discuţiile cu oricare dintre parteneri. Asta mă interesează pe mine şi pe noi, liberalii, să ne impunem aceste reforme pentru că ele sunt bune pentru România, nu pentru că vrea PNL să le impună", a mai afirmat Cîţu.

Preşedintele PNL a subliniat că pentru liberali este "crucial" să păstreze Ministerul de Finanţe.

"PNL a arătat că Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani de zile a făcut, ca să zic aşa, minuni. Am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva, chiar în această perioadă dificilă în care avem o criză politică, de la negativ la stabil a acestei economii, am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem încasări mai mari la buget fără să creştem taxele. Este clar că noi am demonstrat că se poate face", a arătat Florin Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...