Cîţu: Sunt mai multe variante pentru a face costul contribuţiilor la sănătate cât mai mic

Cîţu: Sunt mai multe variante pentru a face costul contribuţiilor la sănătate cât mai mic

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, luni, că analizează mai multe variante pentru reducerea costului contribuţiilor la sănătate, menţionând că se doreşte ca toată lumea care primeşte salariu în România să plătească o contribuţie mai mică.

"Sunt mai multe variante la care ne uităm pentru a face costul acestor contribuţii (la sănătate - n.r.) să fie cât mai mic pentru români. Vom prezenta mai multe variante. Eu mă gândeam, şi aceasta este o variantă, cumva să arătăm o reducere a contribuţiilor până în 2024 pentru pensii, un plafon, şi această variantă ştiţi că a existat în România până în 2017. Astăzi există plafoane pentru anumite categorii, ne uităm la toate aceste variante, dar rezultatul final este acela că vrem ca acest cost să fie mai mic pentru cetăţeni.(...) Noi vrem ca toată lumea care primeşte salariu în România să plătească o contribuţie mai mică. Asta este ceea ce vrem să facem", a afirmat Cîţu, la sediul PNL, întrebat în legătură cu afirmaţiile ministrul interimar al finanţelor Dan Vîlceanu privind necesitatea introducerii unui plafon pentru contribuţiile la sănătate.

El a adăugat că sunt scenarii la care se lucrează şi se va aplica această măsură în momentul în care se va găsi soluţia care nu are impact asupra deficitului.

"Sunt scenarii pe care lucrăm şi vom face acest lucru când vom vedea că această strategie a noastră, această măsură nu va avea un impact asupra deficitului la pensii. Anul acesta avem încasări mai bune. Am luat peste 2 miliarde de lei de la bugetul de pensii pentru că aveam încasări mai bune şi deficitul de fapt a fost mai mic. Mergem pe aceeaşi strategie, încasările sunt mai mari la buget, avem creştere economică, astăzi au venit cifrele îmbunătăţite pentru prima parte a anului - aproape 14% creştere economică. Încasările sunt mai mari cu aproape 9 miliarde de lei, deci sunt lucruri pe care putem să le facem şi nu vom afecta deficitul bugetar. Din contră, vom arăta o scădere a deficitului bugetar", a explicat Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”