Cîțu va demite joi prefecții, subprefecții și secretarii de stat ai USR PLUS

Cîțu va demite joi prefecții, subprefecții și secretarii de stat ai USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a pregătit demiterea celor 14 prefecți, 29 de subprefecți și a secretarilor de stat ai USR PLUS, potrivit surselor G4Media.ro. Mutarea ar putea avea loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00.

Pentru demiterea prefecților și subprefecților e necesară o hotărâre de guvern, care poate fi adoptată doar în ședință a executivului.

UPDATE 18.19 Întrebat dacă se pregătește să-i demită, premierul Florin Cîțu a declarat la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3: ”Mi s-ar părea normal ca dacă nu mai ești la guvernare să pleci și cu eșalonul 2. Dacă rămân la guvernare cei din USR PLUS e posibil ca ei să reprezinte interesele PSD și AUR, pentru că ei sunt aliați acum”.

În ceea ce privește secretarii de stat, aceștia pot fi demiși printr-o decizie a premierului, care se publică în Monitorul Oficial.

Mutarea ar veni după ce liderii USR PLUS au anunțat că nu vor reveni în guvern cât timp premier este Florin Cîțu.

Printre cei vizați de schimbare se numără și Alin Stoica, prefectul Bucureștiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…