Ciucă anunţă compensarea preţului la carburant cu 50 de bani: Măsura va fi pentru trei luni

Ciucă anunţă compensarea preţului la carburant cu 50 de bani: Măsura va fi pentru trei luni

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant am identificat o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului între Guvern şi societatea civilă, în Guvern şi populaţie, am luat decizia să aplicăm măsura, măsură adoptată şi de alte ţări. Implică responsabilitatea Guvernului, cât şi a companiilor privind industria petrolieră. Se mai aplică în Spania şi Franţa. Jumătate din reducere va fi decontată de către stat, cu un mecanism stabilit între distribuitori şi ministerele de resort. va fi aplicată pe trei luni. Compensarea va fi pe fiecare bon fiscal”, a precizat Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, valoarea compensării va fi de două miliarde de lei. „Această măsură e parte a pachetului de protejare a cetăţenilor şi a firmelor”, a completat Ciucă.

„La finalul perioadei vom analiza dacă e necesat un nou set de măsuri”, a mai subliniat premierul care a avertizat că Guvernul are la îndemână „un instrument util”, ordonanţa privind specula, în cazul în care nu se va respecta măsura.

Măsurile pe car ele luăm şi fac parte dintr-un mecanism eficient nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% pentru investiţii.

Am decis ca fiind vorba de o perf excepţională să avem o recunoaştere pe măsură. Am ht să îi fie alocat din Fondul de Rezervă o sumă în valoare d eun milion de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...