Ciucă, apel la responsabilitate a clasei politice, la 8 ani de la Colectiv. Ce măsuri sunt pregătite pentru pacienții cu arsuri

Ciucă, apel la responsabilitate a clasei politice, la 8 ani de la Colectiv. Ce măsuri sunt pregătite pentru pacienții cu arsuri

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a precizat, în mesajul său legat de împlinirea a opt ani de la tragedia de la Colectiv, că politicienii trebuie să acționeaze cu responsabilitate pentru a sprijini sistemul de sănătate, menționând și o serie de măsuri pregătite de CNAS,

Astăzi se împlinesc 8 ani de la tragedia Colectiv. Foto: Inquam Photos

64 de persoane și-au pierdut viața acum opt ani în urmă incendiului de la Colectiv . „Mulți dintre cei care au scăpat cu viață în acea seară, suferă și astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu sau în urma pierderii persoanelor dragi. Procesul s-a încheiat, iar justiția a stabilit vinovații și pedepsele lor. Însă nici sentințele cu executare și nici daunele materiale nu pot stinge suferința victimelor Colectiv”, a transmis Nicolae Ciucă.

Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Și este de reflectat asupra cadrului mai amplu.”, a completat președintele Senatului.

Noi măsuri pentru pacienți

Numărul doi în statul român a precizat că apreciază măsurile luate de CNAS, prin care sunt asigurate și servicii completare pentru tratarea celor arși.

Salut (...) inițiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienții cu arsuri: dispozitive medicale esențiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie și a procedurii pentru consult în ambulatoriu”.

Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate și de răniții a căror viață a fost dramatic schimbată de atunci. Transmit gânduri bune, multă sănătate și putere tuturor celor afectați”. a conchis premierul României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat