Ciucă, atac la Grideanu: România să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondaje SURSE

Ciucă, atac la Grideanu: România să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondaje SURSE

Într-o întâlnire cu liberalii din Prahova, Nicolae Ciucă a lansat un atac voalat la adresa ministrului Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, premierul menționând că "România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie", potrivit surselor Adevărul.

Sorin Grindeanul nu este agreat de PNL după scandalul Bîstroe. Foto: gov.ro

Liderul PNL a făcut afirmaţia în cadrul unei întâlniri cu liberalii din Prahova

"Dorim ca preluarea ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România. România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit surselor Adevărul, cu referire la momentul rotativei guvernamentale, când Ministerul Transporturilor ar urma să fie preluat de PNL de la PSD.

"2023 este pentru PNL un an de muncă, nu de dezbatere electorală. Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliției, nu pentru un nou program", ar mai fi spus premierul.

Nicolae Ciucă le-a transmis liberalilor că "Prahova este un bun exemplu pentru celelalte județe în ceea ce privește atragerea investițiilor".

Tensiuni pe tema Bîstroe

Sorin Grindeanu nu mai este în graţiile liberalilor după atacul lansat la adresa ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe tema canalului Bîstroe.

Ministrul Transporturilor este cel care a atras atenţia că Ucraina face lucrări de adâncire a canalului Bîstroe, fără ca România să fie informată, acuzând MAE că nu a comunicat cu partea ucraineană.

Comisia Europeana a transmis, potrivit Digi24, că România şi Ucraina nu au răspuns solicitărilor pe tema Bîstroe. În prezent, autorităţile române aşteaptă răspunsul părţii ucrainene pentru a putea face cercetarea la faţa locului, activitate prin care se va stabili dacă Ucraina a făcut lucrări de adâncire, nefiind clar dacă a fost vorba despre mentenanţă sau lărgirea canalului.

Cu privire la rotativă, liderii PSD au lăsat de înţeles că ar prefera să se aplice doar în cazul premierilor, nu şi în cel al miniştrilor, fiind de preferat păstrarea unora dintre portofoliile pe care le au deja în administrarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...