Ciucă: Cei care au generat aceste atacuri teroriste trebuie să fie identificaţi, să fie pedepsiţi și să plătească

Ciucă: Cei care au generat aceste atacuri teroriste trebuie să fie identificaţi, să fie pedepsiţi și să plătească

Nicolae Ciucă susține că pentru situația din Orientul Mijlociu trebuie gestionată cu „foarte, foarte multă diplomație și înțelepciune”, punctând că pericolul este foarte mare. Șeful PNL că cei care au atacat trebuie găsiți și pedepsiți.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Facebook

„Iată ceea ce nu era absolut necesar, această acţiune absolut teribilă a grupării Hamas împotriva cetăţenilor israelieni, un atac terorist care a fost condamnat de către autorităţile române de la cel mai înalt nivel, de la preşedintele ţării, de la nivelul Guvernului, de la nivelul Parlamentului, şi, desigur, susţinerea dreptului statului Israel de a se apăra. Şi, totodată, acea atitudine absolut umană prin care indiferent de măsurile care se iau să fie protejată populaţia civilă. Civilii nu au nicio vină în acest context şi trebuie găsite acele măsuri prin care să fie protejaţi. Contextul, spuneam că este nevoie să privim poza mare, este clar că având două focare foarte, foarte efervescente de conflict, cel din Ucraina şi cel din Orientul Mijlociu, trebuie foarte, foarte multă diplomaţie şi înţelepciune pentru a fi gestionate, pentru că pericolul cel mai mare în situaţia actuală este escaladarea şi extinderea acestui conflict. Şi odată ce scapă de sub control, va fi foarte greu de gestionat şi situaţia se poate complica mult mai mult”, a declarat Nicolae Ciucă la TVR Info.

Nicolae Ciucă susține că cei care au generat aceste atacuri trebuie să fie identificați, pedepsiți și să plătească.

„Este clar o criză prin care trec civilii în acea zonă, lipsa alimentelor, lipsa medicamentelor, lipsa apei, lipsa adăpostului. Sunt chestiuni care pot să degenereze într-o situaţie umanitară deosebit de gravă şi consider că orice efort, indiferent de natura lui, trebuie îndreptate astfel încât o astfel de criză să fie evitată, să fie gestionată şi, încă o dată, să se ia toate măsurile pentru ca acest conflict să nu degenezere. Este foarte clar că cei care au generat aceste atacuri teroriste trebuie să fie identificaţi, trebuie să fie pedepsiţi, trebuie să plătească, dar, încă o dată, fără a exacerba şi fără a pune şi mai mult în pericol viaţa cetăţenilor civili”, a precizat șeful PNL.

Liberalul a punctat și că într-o asemenea perioadă apar mesaje de dezinformare, de inducere în eroare, care să schimbe percepția oamenilor: „Şi acelea, la rândul lor, transpuse pe o stare emoţională, pot să amplifice şi să genereze o emoţie şi mai mare şi atunci chiar că este foarte greu de controlat şi de revenit la normalitate”.

De asemenea, Nicolae Ciucă a adăugat că trebuie să „se identifice formulele prin care populaţia civilă să fie absolut protejată şi, de asemenea, să se identifice acele modalităţi prin care, într-adevăr, ajutoarele umanitare să poată să vină în sprijinul populaţiei afectate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?