Ciucă, de ziua Eroilor: Cei pe care îi omagiem astăzi trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o

Ciucă, de ziua Eroilor: Cei pe care îi omagiem astăzi trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o

Premierul României a transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor și al sărbătoririi Înălțării Domnului. Ciucă a transmis că astăzi sunt omagiați eroii, cunoscuți sau nu, care trăiesc prin România pe care au lăsat-o în urmă.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Eroii pe care îi omagiem astăzi, cunoscuți sau nu, trăiesc prin România pe care ne-au lăsat-o. Avem datoria să menținem țara pe drumul ales prin voința cetățenilor: drumul democrației, al respectului față de lege, față de libertățile și drepturile fundamentale”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul susține că astăzi este „o zi cu o puternică semnificație istorie și religioasă deopotrivă pentru poporul român”.

„Tradiția de peste un secol a manifestărilor comemorative dedicate eroilor neamului în chiar ziua sfântă a Înălțării Domnului, o zi-simbol a speranței creștine, ne dă certitudinea că jertfele celor care au luptat pentru țară vor rămâne mereu în memoria colectivă, întărindu-ne încrederea că exemplul lor va motiva multe alte generații să creadă în viitor”, a afirmat Nicolae Ciucă de ziua Eroilor.

Șeful Executivului susține că astăzi sunt omagiați și „eroii căzuți la datorie în misiuni desfășurate sub auspiciile organizațiilor internaționale sau ca parte a angajamentelor României alături de state aliate și partenere, în apărarea păcii și a democrației în lume”.

„Respectul pentru toți acești eroi este măsura respectului față de însăși România și față de viitorul nostru. Un omagiu pios și recunoștință veșnică! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți eroii României!”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă