Ciucă, despre avertismentul lui Trump: NATO are obiective clar stabilite. România alocă resurse pentru apărare

Ciucă, despre avertismentul lui Trump: NATO are obiective clar stabilite. România alocă resurse pentru apărare

Președintele Senatului României și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, legat de afirmaţiile fostului preşedinte american Donald Trump referitoare la apărarea doar celor care contribuie la bugetul NATO că Alianța e construită să răspundă oricând la agresarea unui stat membru.

Ciucă: Alegerea preşedintelui SUA este o problemă a cetăţenilor americani Foto: Arhivă

"Alianţa Nord-Atlantică este o alianţă politico-militară care are menirea ei şi obiectivele foarte clar stabilite. Atunci când se intră în declaraţii de campanie există această varietate de opinii şi mesaje. Nu face bine NATO să ne gândim că cineva poate să intervină împotriva unui stat, membru al Alianţei. Aici apare acea prevedere din articolul 5 din tratat care prevede foarte clar că la orice stat membru care este atacat alianţa este obligată să răspundă", a declarat Ciucă, conform Agerpres.  

Liderul PNL a adăugat că alegerea preşedintelui SUA este o problemă a cetăţenilor americani.

Nu cred că trebuie să vedem şi să analizăm această perspectivă din prisma unui pericol. Noi avem datoria în acest context şi România a făcut acest demers să continuăm să ne alocăm resursele pentru propria apărare, pentru că este datorie faţă de cetăţeni şi este o responsabilitate cât se poate de relevantă pentru orice lider politic", a subliniat Ciucă, fost şef al Statului Major General al Armatei Române și fost ministru al Apărării.

În timpul unui miting în Carolina de Sud, Donald Trump a relatat, între altele, o conversaţie cu unul dintre şefii de stat din NATO, fără a-l numi.

"Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?'', a povestit miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: "Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile''.  


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat