Ciucă, despre comasarea alegerilor: „Susținem orice soluție care să faciliteze alegerile”. Ce spune despre alegerile prezidențiale

Ciucă, despre comasarea alegerilor: „Susținem orice soluție care să faciliteze alegerile”. Ce spune despre alegerile prezidențiale

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat cu privire la comasarea alegerilor că partidul pe care îl conduce va susține orice soluție care să faciliteze alegerile, arătând că PSD și PNL va discuta în urma consultărilor din interiorul partidelor.

Șeful PNL a afirmat că vor fi purtate discuții privind comasarea alegerilor FOTO Inquam Photos

„Am discutat cu Marcel Ciolacu, am convenit ca fiecare dintre noi să mergem în forurile de conducere ale partidelor, să obținem mandat pentru a discuta forma comasării și apoi să prezentăm decizia”, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmând că partidul pe care îl conduce susține orice soluție care sa faciliteze aceste alegeri.

Cu privire la lista liberalilor pentru alegerile europarlamentare, șeful PNL a explicat că deocamdastă nu a fost stabilită, în contextul în care urmează Congresul PPE, la București. 

Despre rezultatele din sondaje care arată o bătălie umăr la umăr cu AUR, șeful PNL a punctat că mai este mult timp până la toamnă, în care se pot schimba multe. 

Cu privire la primul tur de scrutin, cel al europarlamentarelor, care urmează să aibă loc în iunie, Nicolae Ciucă a afirmat: „până atunci avem suficient timp să le explicăm oamenilor cu onestitate, cu calm, cu credibilitate, să prezentăm ce am făcut, să recunoaştem ce nu am făcut. Românii apreciază oamenii când sunt sinceri şi când au puterea să recunoască şi pe cele bune, şi pe cele rele”.

Întrebat dacă va demisiona în cazul unui rezultat nefavorabil, Nicolae Ciucă a explicat: „noi ne aflăm aci să luptăm, nu să demisionăm. Partidul trebuie să înţeleagă că e angajat la luptă şi că nu se gândeşte nimeni la demisie. Ca atare, în momentul de faţă, demisia presupune că fie ai greşit cu ceva şi atunci îţi asumi şi demisionezi, fie nu eşti în măsură să mai continui lupta şi atunci laşi locul liber pentru altă echipă”.

„Avem 1.232 de primari, avem 14.185 de consilieri locali şi judeţeni, avem o armată de oameni care trebuie să fie angajaţi şi să vadă obiectivul partidului, pentru că aici nu e vorba de obiectivul personal”, a mai arătat șeful PNL. 

Întrebat dacă îi este frică să își asume o candidatură la prezidențiale, președintele PNL a negat, explicând că acest lucru „este în fişa postului la Partidul Naţional Liberal, ca liderul partidului, să-şi asume, umăr la umăr cu echipa, candidatura”.

Cu privire la posibilitatea unei rotative la prezidențiale, șeful PNL a răspuns: „eu am învăţat că este bine să ne îndeplinim obiectivele unul după altul şi este bine să avem o decizie şi un angajament pe primul obiectiv. Primul obiectiv este acela de a organiza şi desfăşura alegerile europarlamentare cu sau fără cuplarea celor locale. Până la alegerile prezidenţiale mai este foarte mult timp”. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat