Ciucă, despre ridicarea MCV: România a făcut pași importanți. Sunt optimist că vom avea un raport pozitiv

Ciucă, despre ridicarea MCV: România a făcut pași importanți. Sunt optimist că vom avea un raport pozitiv

Premierul a declarat, în ceea ce privește șansele ridicării MCV și aderarea la spațiul Schengen în luna decembrie, că autoritățile române și-au arătat deschiderea și disponibilitatea în ceea ce privește lămurirea oricărui aspect ce ține de ridicarea MCV-ului.

FOTO: GOV.RO

Nicolae Ciucă se arată optimist în ceea ce privește un raport pozitiv al Comisiei Europene pentru ridicarea MCV-ului.

„La nivelul guvernului, la nivelul ministerelor de linie avem aici ministrul Afacerilor Interne, am discutat și cu ministrul Justiției, cu ministrul de externe. Au fost demersuri coordonate pentru a ne coordona și cu stafful tehnic de la Comisie pentru verificări și clarificări, fiindcă toate datele care au fost examinate de 15 ani au fost din punctul nostru de vedere îndeplinite. E vorba de un examen al consolidării democrației și statului de drept în România. Eu cred că va fi un semn de recunoaștere a faptului că țara noastră a făcut pași importanți și s-a încadrat în linia statelor UE, urmând ca de aici să discutăm doar de mecanismul general de verificare al statului de drept și sunt optimist că vom avea un raport pozitiv”, a declarat premierul Ciucă.

În ceea ce privește aderarea României în Schengen în luna decembrie, premierul a menționat că autoritățile române sunt deschise la dialog cu orice țară care are nelămuriri în ceea ce privește atingerea României a tuturor obiectivelor de aderarea. Ciucă a menționat că în urma comisiei de verificare există optimist „în tot ceea ce înseamnă acest demers final”.

„Am oferit deschidere și disponibilitate pentru a putea să lămurim tot ceea ce este necesar, astfel încât și cei care mai au anumite dubii să poată să le ridice și să poată da un vot cât se poate de deschis pentru accederea României în spațiul Schengen. În toate întâlnirile pe care le-am avut cu omologii din Uniunea Europeană și cu stafful tehnic din țările din spațiul Schengen am discutat toate aceste aspecte și progresele făcute de țara noastră, progrese care au fost demonstrate prin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, prin tot ceea ce s-a întâmplat din februarie și până acum. Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem, de asemenea, că avem un optimist în tot ceea ce înseamnă acest demers final și desigur vom continua să menținem dialogul deschis cu fiecare dintre țările care doresc să lămurească anumite aspecte”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia