Ciucă, discuții despre stabilirea salariului minim garantat pe 2023 cu reprezentanții Consiliului Tripartit

Ciucă, discuții despre stabilirea salariului minim garantat pe 2023 cu reprezentanții Consiliului Tripartit

Premierul a participat la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Principala tema abordată în cadrul discuțiilor a vizat stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

Întâlnirea cu Consiliul Tripartit a avut loc la Palatul Victoria FOTO: GOV.ro

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, astăzi, la Palatul Victoria, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social. Principalele teme abordate au vizat stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023 și aspecte legate de legislația privind dialogul social”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României.

Reprezentanții Guvernului au analizat, împreună cu partenerii sociali, evoluția parametrilor economici și nevoia asigurării unui cadru normativ adecvat unui nivel de trai decent.

Potrivit sursei citate, propunerile au rămas în analiză, însă vor sta la baza deciziei privind nivelul salarialul minim brut pentru 2023. De asemenea, Guvernul a anunțat că o nouă întâlnire a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

„Propunerile formulate în cadrul Consiliului au rămas în analiză și vor sta la baza deciziei privind nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru 2023, o nouă întâlnire în acest sens urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare”, se arată în comunicatul Guvernului.

Budăi: Sperăm să avem o decizie

La întâlnirea de la Palatul Victoriei a participat și ministrul Muncii. Marius Budăi a declarat înainte de întâlnire că speră să fie luată o decizie pentru a putea trece la etapa următoare, mai exact la testul IMM și transparența decizională.

Miercuri, în Consiliul Tripartid avem ca unic subiect salariul minim brut garantat în plată. Sperăm să avem şi o decizie pentru a putea trece la etapa următoare şi anume testul IMM şi transparenţa decizională”, a spus ministrul Muncii, adăugând că își dorește ca acesta să fie majorat de la 1 ianuarie 2023 la suma de 3.000 de lei.

Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a mai spus Budăi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro