Ciucă: Educația, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta

Ciucă: Educația, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta

Premierul susține că educația și sănătatea trebui să rămână pilonii pe care România se va dezvolta în următoarea perioadă pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Nicolae Ciucă a afirmat că este responsabilitatea Guvernului de a oferi un cadru general care să motive elevii și profesorii.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: Facebook

„Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze și încurajeze profesorii, elevii, familiile să susțină performanța și educația tinerilor. (...) Ca Prim-ministru, am convingerea că educația, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta și de acum încolo pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”, a afirmat premierul Ciucă, într-o postare a Guvernului pe rețelele de socializare.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit vineri, 5 mai, cu tinerii performanți și profesorii coordonatori de la Colegiul Național Petru Rareș și de la Colegiul Național Roman Vodă din județul Neamt pentru a-i felicita în urma rezultatelor obținute la olimpiadele școlare la matematică, informatică, robotică, biologie, chimie și limbi străine.

„Prin muncă, perseverența și profesionalism au reușit să facă istorie. I-am premiat pentru meritele obținute atât prin propriul efort, dar și prin susținerea părinților, cadrelor didactice și a mediului social care au făcut posibile aceste rezultate de excepție și o educația frumoasă”, a transmis premierul României.

Șeful Executivului a precizat că de anul trecut au fost majorate premiile acordate tinerilor care fac performanță la competițiile școlare și sportive „tocmai pentru a le recunoaște acest efort susținut și curajul de a-și alege atât de devreme ceea ce vor să facă în viață”.

„În Parlament sunt dezbătute și aprobate legile educației, rezultat al unor ample consultări, care se vor constitui într-un suport pentru reformarea și modernizarea învățământului. În scurt timp noul pachet va fi aprobat, promulgat și vom reuși astfel să punem în practică Proiectul <<România Educată>>”, a precizat premierul, potrivit postării Guvernului pe o rețea de socializare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…