Ciucă: Încă două jaloane din PNRR atinse de Guvernul României

Ciucă: Încă două jaloane din PNRR atinse de Guvernul României

Premierul României a anunțat că a fost adoptată ordonanța de urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Guvernul României a atins încă două jaloane din PNRR FOTO: INQUAM PHOTOS

„Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație” , susține premierul României într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii, în timp ce al doilea jalon va mări capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare.

„Primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii. Al doilea jalon atins prin acesta Ordonanță de Urgență este menit sa mărească capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare. Guvernul României va îndeplini toate obligațiile asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. România trebuie modernizată și cu bani europeni” , mai arată premierul României.

Câmpeanu: OUG prin care România îndeplinește două jaloane din PNRR, adoptată

De asemenea, și ministrul Educației a anunțat prin adoptarea Ordonanței de Urgență se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

„Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar. Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie” , susține Sorin Câmpeanu.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează