Ciucă, întâlnire cu conducerea COSR. Premierul a transmis sprijinul Guvernului pentru asigurarea condițiilor necesare sportivilor români

Ciucă, întâlnire cu conducerea COSR. Premierul a transmis sprijinul Guvernului pentru asigurarea condițiilor necesare sportivilor români

Premierul României s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții conducerii COSR, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu și Secretarul General George Boroi.

Întrevederea premierului cu conducerea COSR FOTO: GOV.ro

În cadrul întâlnirii oficialii COSR au prezentat stadiul pregătirilor pentru organizarea în bune condiții a calificării și participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, în 2024.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis întreg sprijinul Guvernului pentru ca, alături de COSR , Executivul să poată asigura sportivilor și personajului tehnic condițiile optime pentru pregătire.

„Fiind un an pre-olimpic, eforturile noastre trebuie concentrate și mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegație sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar să creștem cât mai mult șansele de a obține performanță, adică medalii pentru România”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român a prezentat calendarul competițiilor de calificare organizate în acest an, inclusiv articiparea sportivilor români la Jocurile Europene Cracovia-Maloposka, organizate în Polonia, în perioada iunie-iulie, la care vor participa peste 150 de sportivi.

De asemenea, a fost prezentat stadiul proiectului modernizării Centrului Olimpic de la Izvorani, care va intra în finanțare prin Compania Națională de Investiții, care va avea capacitatea de a oferi anual o bază de pregătire la standarde internaționale pentru mii de sportivi de performanță, din peste 20 de discipline olimpice și neolimpice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...