Ciucă, ministrul interimar al Apărării. Iohannis a semnat decretul

Ciucă, ministrul interimar al Apărării. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care premierul Nicolae Ciucă se desemnează ca ministru interimar al Apărării Naţionale.

FOTO: gov.ro

Șeful statului a semnat de asemenea decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Vasile Dîncu a demisionat luni din funcţie.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, luni, Administraţiei Prezidenţiale documentele referitoare la demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi prin care el preia interimatul la acest minister.

Anunţul demisiei a fost făcut printr-o postare pe Facebook, în care Vasile Dîncu susţinea că se retrage de la conducerea Ministerului „pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă”, dar și „pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”, a concluzionat Dîncu.

Ulterior, ministrul demisionar şi-a completat afirmaţiile, lăsând de înţeles că nu mai era dorit de preşedintele României în Guvern. El a explicat că relația sa cu Klaus Iohannis s-a răcit în urmă cu 6 luni, când au apărut primele discuţii în spaţiul public legate de o posibilă demisie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...