Ciucă: Nominalizarea lui Veştea la Dezvoltare nu are legătură cu finalizarea aeroportului de la Braşov

Ciucă: Nominalizarea lui Veştea la Dezvoltare nu are legătură cu finalizarea aeroportului de la Braşov

Fostul premier Nicolae Ciucă a susținut că propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, pentru funcţia de ministru al Dezvoltării nu are nicio legătură cu finalizarea aeroportului de la Ghimbav-Braşov.

FOTO Arhivă Adevărul

„Vreau să vă împărtăşesc că n-are nicio legătură finalizarea aeroportului cu nominalizarea domnului preşedinte Veştea pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Sunt celelalte calităţi profesionale, experienţa dumnealui, faptul că vine dintr-o poziţie cât se poate de importantă, e preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, are habar cum se spune, simplu, de tot ceea ce înseamnă nevoia de dezvoltare locală. Ca atare, nu cred că am greşit propunându-l pentru a ocupa această funcţie”, a declarat Nicolae Ciucă la inaugurarea Aeroportului Internaţional de la Ghimbav-Braşov.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a mai precizat că multe alte lucruri îl recomandă pe Adrian Veştea pentru această funcţie, cum ar fi experienţa şi calităţile sale profesionale.

Cine este Adrian Veștea

Adrian Veștea este președinte al Consiliului Județean Brașov, propus de PNL pentri portofoliul de la Dezvoltare.

Potrivit declrației de avere, Veștea deține două terenuri agricole, unul forestier și două intravilane în județul Brașov. De asemena, acesta are în Brașov și o casă de locuit și un apartament. Liberalul conduce un Volkswagen Tiguan din anul 2017.

Acesta a strâns în conturi suma de 64.287 de lei, 10.295 de euro, 19.947 de dolari. De asemenea, acesta are depozite bancare de 208.680 de lei și deține hârtii de valoare de 60.000 de lei.

Veștea a primit în calitate de președinte de Consiliu Județean suma de 164.778 de lei și suma de 1.046 din chirii.

În timpul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament, Veștea a susținut că este un adept al reformei administrativ-teritoriale, însă acest lucru nu poate fi făcut peste noapte.

Adrian Veștea, ministru propus la Dezvoltare, ar vrea însă și unele beneficii pentru primari, cum ar fi o pensioanare diferită de cea clasică, la 65 de ani. Mai mult, fostul ales local nu e de acord cu pensiile speciale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?