Ciucă promite să asigure finanțarea și dotarea spitalului unde medicii au făcut minuni pentru doi tineri

Ciucă promite să asigure finanțarea și dotarea spitalului unde medicii au făcut minuni pentru doi tineri

Premierul s-a întâlnit cu medicul care s-a ocupat de doi tineri care au trecut prin accidente grave, având nevoie de intervenții chirurgicale pentru replantarea membrelor. Ciucă a promis că se va ocupa personal pentru a asigura resursele necesare spitalului. 

Premierul, șeful PSD și medicul Sidonia Susanu FOTO Facebook

„Am fost onorat să îi strâng mâna și să o felicit pe doamna doctor Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arși din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria" din Iași”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Facebook. 

Șeful Guvernului a arătat că medicul, „cu omenie, pricepere și multă muncă a salvat destine și a oferit o nouă șansă la viață normală multor copii și tineri”.

„M-au impresionat empatia și modestia doamnei doctor, dar și devotamentul și tenacitatea de a creste echipa medicală și, mai apoi, de a transforma compartimentul în secție de chirurgie plastică și a-i dezvolta astfel activitatea. Este un exemplu al puterii pe care o au profesioniștii cu har, deschizători de drumuri în domeniul lor”, a mai subliniat Nicolae Ciucă.

Șeful Executivului român a explicat că „acest efort trebuie să primească susținerea adecvată”, dând asigurări că se va ocupa personal ca de la nivelul Guvernului să fie asigurată finanțarea și dotarea cu instrumentarul și echipamentele necesare Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iași.

O nouă șansă pentru doi tineri care au trecut prin accidente grave 

Echipa condusă de dr. Sidonia Susanu, şef al Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, a reuşit să replanteze gamba unui tânăr de 15 ani, după ce anterior, tot aici, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași, o pe adolescenta de 15 ani a trecut printr-o intervenție asemănătoare. 

Un autocar în care se aflau 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi. Dintre acestea, 25 de persoane au fost transportate la spital. Cincisprezece dintre pasageri erau adolescenţi, printre care s-a aflat și tânăra căreia i-au fost secționate membrele superioare.

Echipa condusă de Sidonia Susanu i-a replantat gamba stângă tânărului care trecuse printr-un accident feroviar

Potrivit medicului, ambii tineri sunt acum în stare bună. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...