Ciudat caz? Nu, ciudată e Poliția română!/Fostul fotbalist Lucian Burdujan, dat dispărut de Poliție, a fost găsit de presă

Ciudat caz? Nu, ciudată e Poliția română!/Fostul fotbalist Lucian Burdujan, dat dispărut de Poliție, a fost găsit de presă

Fostul fotbalist Lucian Burdujan a fost dat dispărut de familia sa iar fotografia sa a apărut inclusiv pe site-ul Poliției Române la rubrica „Persoane dispărute”. Conform polițiștilor români, Burdujan figura ca „dispărut”, după ce „a plecat voluntar în noiembrie 2022 de la locuința sa”. El a fost însă găsit ușor la telefon de ziariști, la puțin timp după ce știrea despre „dispariția” sa a apărut în presă, informează digisport.ro , care citează gsp.ro .

„Sunt la muncă, nu am semnal”, a fost răspunsul dat de Burdujan când a fost contactat de ziariști după ce Poliția a publicat anunțul cu dispariția sa.

Lucian Burdujan a fost dat dispărut după ce familia nu a mai putut lua legătura cu el din luna septembrie, au anunţat reprezentanţii IPJ Neamţ, informează news.ro.

Reprezentanţii IPJ Neamţ au precizat că, iniţial, mama fostului fotbalist a anunţat că nu mai ştie nimic de el din luna noiembrie a anului trecut.

„În urma verificărilor efectuate de colegii noştri, s-a aflat faptul că în luna septembrie acesta ar fi luat legătura cu fratele său şi chiar s-ar fi văzut cu el, în municipiul Ploieşti, după care ar fi plecat spre Bucureşti”, au explicat poliţiştii.

Dispariţia lui Burdujan a fost anunţată de către mama fostului fotbalist.

„La data de 20 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ au fost sesizaţi, de către o femeie în vârstă de 63 de ani, cu privire la faptul că, din cursul lunii septembrie a.c., niciun membru al familiei nu a mai putut lua legătura cu fiul său Burdujan Lucian, în vârstă de 38 de ani, din Piatra-Neamţ. În cursul lunii septembrie acesta s-ar fi aflat în Bucureşti”, au transmis, joi, reprezentanţii IPJ Neamţ.

Polițiștii au precizat că doar recent familia a fost de acord să mediatizeze dispariţia. Pe pagina Poliției Române , unde Lucian Burdujan figurează ca persoană dispărută, la rubrica „Detalii”, polițiștii au precizat:

„Burdujan Lucian, în vârstă de 39 ani, a plecat voluntar în noiembrie 2022 de la locuința sa, din mun. Piatra Neamț, jud. Neamț și nu s-a mai întors până în prezent”

Conform Digi Sport, Lucian Burdujan și-a început cariera la Ceahlăul, în orașul natal Piatra Neamț, iar în 2004 a făcut pasul la Rapid. Au urmat FC Vaslui și FCSB, iar din 2011 și până în 2020 a evoluat în străinătate, în Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Grecia.

Una dintre cele mai mari realizări ale fostului fotbalist este sfertul de finală din Cupa UEFA dintre FCSB și Rapid. FCSB reușea să se califice dramatic, după 1-1 în Giulești (30 martie 2006) și 0-0 pe Stadionul Național (6 aprilie 2006).

Aventurile lui Burdujan

Din primii bani câştigaţi la echipa din Piatra Neamţ, Lucian şi-a cumpărat o maşină la mâna a doua de la un coleg, asta chiar dacă n-avea permis. Urmarea? În loc să urce în prima treaptă a maşinii, a băgat în marşarier şi a intrat cu automobilul în zidul clubului.

Nici după această întâmplare nu s-a potolit. La scurt timp, tot fără carnet de conducere, a distrus maşina unui coleg de echipă, lovind-o tot de un parapet.

S-a înscris la Liceul Sportiv din oraş, dar nimeni nu ştie dacă a reuşit să-l termine. Colegii din Piatra Neamţ au informaţii că în clasa a XII‑a a renunţat la şcoală.

Ajuns în Giuleşti, Burdujan n-a stat mult pe gânduri şi, din prima de instalare de 10.000 de euro, şi-a cumpărat un BMW. Asta în condiţiile în care nu avea unde să locuiască şi dormea la ProRapid.

La pauza meciului cu Sliema Wanderers, joc în care a fost folosit ca titular, rapidiştii conduceau cu 1-0, iar atacantul l-a oprit pe Bădoi la ieşirea de la vestiare şi l-a întrebat: „Vali, noi cu cine jucăm? Şi cât e scorul?"

„Cine mai e, mă, şi ăla?", a fost întrebarea care a adus mirare pe chipul colegilor, la doi ani de la transferul său în Giuleşti. „Ăla" era Marian Ioniţă, o legendă a Rapidului, club pentru care a lucrat o viaţă întreagă, la momentul respectiv ocupându-se de pregătirea portarilor.

După calificarea istorică a Rapidului în sferturile Cupei UEFA, Burdujan era singurul jucător supărat. „De ce să fiu fericit?! Să se bucure ăia care au jucat", a declarat atacantul, care fusese doar rezervă.

După ce a plecat din Giuleşti în Asia, pentru a-şi găsi o altă echipă, Lucian a dat din nou nişte declaraţii extrem de amuzante: „Sunt într-o cameră de hotel, impresarul mi-a zis când m-a adus să‑l aştept aici. Da' e bine, n‑am probleme, stau în cameră, mi-aduc ăştia de mâncare în fiecare zi. În ce oraş sunt? Nu ştiu, în China, parcă!"

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB